25 / 04 / 2024

Amanoslar'a teleferik ve kayak merkezi geliyor!

Amanoslar'a teleferik ve kayak merkezi geliyor!

Amanoslar'daki Düldül Dağı'na teleferik ve mesire alanı yapılacak. Bu proje ile Amanoslar'ın Uludağ'a rakip olacağı konuşuluyor.



Osmaniye Düziçi Belediyesi tarafından uygulanacak proje ile Amanoslar'daki Düldül Dağı'na teleferik ve mesire alanı yapılacak.


Ödeneği ayrılan proje ile ilçe merkezinden 2 bin 200 metre yükseklikteki dağın zirvesine kadar teleferik döşenecek. Bu teleferik projesinde bir vagon 90 kişi alabilecek.


6 kilometre uzunluğunda olacak Düldül Dağı teleferik projesi bir saatte 400'den fazla insan taşıyacak. Dağın zirvesine çıkanlar ise yeni yapılacak mesire alanında vakit geçirecek.


Ayrıca Düldül Dağı'na projenin devamında kayak merkezi de yapılacak. Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Korkut Ata Üniversitesi iş birliğiyle 2 bin 500 metre yüksekliğindeki Düldül Dağı'na teleferik, mesire yeri ve kayak merkezi yapılmasına dönük fizibilite ve proje hazırlama çalışmaları yürüttüklerini açıkladı. 


Projenin 1,5-2 yıl içinde tamamlanacağını söyleyen Namlı, "İller Bankası tarafından 50 milyon liralık paramız onaylandı. 2 ay içinde ihalesine çıkacağız ve projemizi hayata geçirmeye başlayacağız. " dedi. 


Amanoslar a teleferik ve kayak merkezi geliyor!


Hürriyet 


Geri Dön