23 / 04 / 2024

Amasya Göynücek'e TOKİ müjdesi!

Amasya Göynücek'e TOKİ müjdesi!

Göynücek Belediye Başkanı Kemal Şahin Belediye olarak TOKİ Konut Projesini gerçekleştirdiklerini söyledi. Şahin "TOKİ Projesinin İlçemize yapılması onaylanmış olup başvurular 07 Mart - 08 Nisan tarihleri arasında başlıyor." dedi.



Göynücek Belediye Başkanı Kemal Şahin Belediye olarak  TOKİ  Konut Projesini Gerçekleştirdiklerini söyledi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Şahin şunları kaydetti: "TOKİ Projesinin İlçemize yapılması onaylanmış olup başvurular 07 Mart - 08 Nisan tarihleri arasında başlıyor. Sizde konut sahibi olmak istiyorsanız acele edin. İlçemizde " Dar ve orta gelirli konut projesi" kapsamında inşa edilecek çalışmalar neticesinde B1 tipi yaklaşık 75,00 m2 ( 2+1 ) 77 konut, C1 tipi yaklaşık 110,00 m2 (3+1) 64 konut olmak üzere inşa edilecek TOKİ konut alanına toplam 141 konut yapılacaktır. Toplu konut uygulaması kapsamındaki satış işlemlerinde T.C Ziraat Bankası A.Ş Göynücek İlçe Şubemiz bankacılık hizmeti verecektir. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın Göynücek Ziraat Bankası Şubesine giderek, B1 ( 2+1 ) konutlar için 2.000,00 TL( İkibin TL) C1 ( 3+1) konutlar için 4.000,00 TL ( Dört bin TL) Başvuru bedellerini 07 Mart 2016 -08 Nisan 2016 Tarihleri arasında ilgili banka hesabına yatırmaları gerekmektedir. Ayrıca bankaya yatırılan başvuru bedelinin konut bedeli içerisinden miktarı düşürülecektir" dedi. 


Başkan Şahin başvuru şartlarını ise şu şekilde açıkladı: "Alt Gelir Gurubu Başvuru Şartları, Konut başvurusu yapabilmek için, başvuru sahibinin; T.C vatandaşı olmak, Göynücek ilçesinde ikamet ediyor olması, Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması, Kendisine eşine veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, ( Ancak kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesis edilmemiş olan konutlar ile eşi veya velayeti altındaki çocukları dışında kalan şahıslar ile hisseli gayrimenkuller bu hüküm dışında tutulacaktır). 25 yaş ve üzerinde olması gerekmekte olup ancak, ( Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.) Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200 TL olmaması, ( Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200 TL olması gerekmektedir. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapabilirler. Başvuru İçin Gerekli Belgeler: Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Başvuru sahibinin adına ve ikametgah ilmühaberinde yer alan adresine göre düzenlenmiş bir adet fatura (son 3 aya ait doğalgaz, elektrik, su, telefon, cep telefonu vs.) fotokopisini, (Başvuru sahibinin adına kayıtlı fatura bulunmaması durumunda, başvuru sahibinin eşinin, çocuklarının, annesinin ve/veya babasının adına ikametgah ilmühaberi adresine göre düzenlenmiş fatura da kabul edilecektir.) İkametgah ilmühaberi Amasya ili Göynücek ilçesi sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak şartıyla ikamet ettiğine dair veya il nüfusuna kayıtlı ise nüfus cüzdanı fotokopisi yeterli olacaktır.) T.C. Kimlik Numaraları, (Aile bireylerinin) Ekte yer alan başvuru formunda istenilen diğer bilgileri vermekle yükümlü olacak olup, ayrıca başvuru formu imzalayarak kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının kira, faiz geliri vb. gelirinin olmadığını beyan edecektir.  Nüfus Müdürlüğünden onaylı vukuatlı nüfus kaydı, Hane halkı gelirinin en fazla net "3.200 olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, Başvuru sahibi evli ise kendisi, eşi, velayeti altındaki çocuklarından çalışan varsa kendisinin eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler (tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri, vb.) Başvuru sahibi, eşi veya velayeti altındaki çocuklardan herhangi biri çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumun'dan çalışmadığına dair belgeleri, eksiksiz olarak ibraz edecektir. Yukarıda yer alan belgeler dışında gerekli görüldüğünde ek belgeler istenebilecektir" dedi. 


Amasya Objektif Gazetesi


Geri Dön