19 / 04 / 2024

Amasya Hükümet Konağı akıllı bina sistemiyle donatıldı!

Amasya Hükümet Konağı akıllı bina sistemiyle donatıldı!

Amasya Hükümet Konağı’nın makam odası ve toplantı salonu akıllı bina sistemi ile donatıldı. Vali Çomaktekin, “Bu sistemlerin projeye dahil edilmesiyle birlikte binamızın tamamlanması planlanandan bir miktar daha fazla zaman aldı. " dedi.



Valilik birim müdürlerinin de bulunduğu toplantıda Vali Çomaktekin’e bilgiler aktaran Protokol Şefi Kemal Apaydın, akıllı bina sistemi ile donatılan makam katı ile toplantı salonundaki iklimlendirme ve ışıklandırma sistemlerinin uzaktan erişimle akıllı telefon yada tabletler aracılığıyla kontrol edilebilmekte olduğunu, ayrıca toplantı salonunda bulunan interaktif ekran aracılığıyla çeşitli kurumlar tarafından sunum maksadıyla getirilen diz üstü bilgisayar, tablet bilgisayar ve akıllı telefonlar herhangi bir programa ihtiyaç duyulmadan sisteme entegre edilebilmesiyle birlikte de kurumlarca hazırlanan sesli ya da sessiz sunumlarda yine kablo bağlantısına ihtiyaç duyulmadan çeşitli cihazlar aracılığıyla kontrol edilebilmekte olduğunu söyledi.


Yaklaşık 2.5 yıl önce görülen ihtiyaç üzerine 1947 yılından beri Amasya’ya hizmet veren hükümet konağının restorasyon ve güçlendirme çalışmalarına başlanan binanın uzun yıllar boyunca en iyi şekilde hizmet verebilmesi için projeye fiziki ve teknolojik eklemeler yapılmasına karar verdiklerini belirten Vali Çomaktekin, “Bu sistemlerin projeye dahil edilmesiyle birlikte binamızın tamamlanması planlanandan bir miktar daha fazla zaman aldı. Buradaki amacımız binamızı daha donanımlı hale getirerek, bilişim çağının gereklerine uyum sağlayabilmektir. Detayları sunumda da gösterildiği gibi binamız taşıdığı teknolojik özellikleri itibariyle 81 il valiliğimiz içerisinde ön sıralarda yer almaktadır. Valiliğimiz bu özellikleriyle uzun yıllar boyunca herhangi bir değişikliğe ihtiyaç duymadan Amasya halkına hizmet verecektir” dedi.

Binanın otomasyon sistemi ile teknolojik altyapının kurulumunu yapan firmaya da ayrıca teşekkür eden Çomaktekin, “Bu düşüncelerle değişen ve yenilenen yüzüyle hizmete başlayan hükümet konağımızın Amasya’mıza hayırlı olmasını diliyor, valilik birimlerimizde çalışan tüm personelime başarılar diliyorum” diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön