24 / 04 / 2024

Amasya Merzifon 4.Etap TOKİ'de kuralar çekildi!

Amasya Merzifon 4.Etap TOKİ'de kuralar çekildi!

TOKİ tarafından Adana Merzifon'da inşa edilen 4.Etap TOKİ Konutları'nın kurası çekildi. 232 konut için çekilen kura sonucunda evler sahiplerine teslim edildi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin  Adana  Merzifon'da gerçekleştirdiği 232 adet 4.Etap Toki Konutları'nın kura çekilişi yapıldı. 


Alt Gelir Grubu kapsamında toplam 153 konut için 757 kişi başvuruda bulundu. Sosyal Konut Projesi 3+1 konutlar için ise 212 başvuru yapıldı. 


Emekli konutları dışında kalan 153 konut içinden 3 tanesi şehit ailelerine kurasız şekilde verildi. 

Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen kura çekim töreninde izdiham oluşurken 232 konut çekilen kura sonucunda sahiplerini buldu. 


TOKİ Uzmanı Hüseyin Ayhan ve Merzifon Noter Katibi Selma Özbaşar'ın nezaretinde gerçekleştirilen kura çekim programına Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, Emniyet Müdürü Seyfettin Süer ve İlçe Müftüsü Mustafa Altun da katıldı.


Çekiliş öncesi kura ve kura sonrası yapılacak işlemler hakkında vatandaşları bilgilendiren Toki Uzmanı Hüseyin Ayhan; "Yaptığımız kura çekilişinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yoğun bir katılım var. Konut çıkmayan vatandaşlarımızın üzülmemesini rica ediyorum. Merzifon'da böyle bir teveccüh olduğu müddetçe hükümetimizin ve devletimizin Merzifon'a yatırımlarının süreceğini inanıyorum. Emekli konutlarıyla ilgili bilgi vermek gerekirse emekli vatandaşlarımızı belirlemiştik. 143 vatandaşımız bugün emekli konut projesinden ev sahibi oldu. Konutları belli olan vatandaşlarımız 25 Nisan ile 5 Mayıs tarihleri arasında Halk Bankası Merzifon Şubesine peşinat yatırarak sözleşme imzalayacaklar. Emekli vatandaşlarımızın 2 alternatifi var. Ya %12 peşin verecekler 180 ay vadeyle ödeyecekler yada %20 peşinat verecekler 240 ay vadeyle ödeyecekler" dedi. 


MERZİFON'A YATIRIM DEVAM EDECEK 

Alt gelir grubu dahilinde ev sahibi olacaklara hatırlatmada bulunan Hüseyin Ayhan; "8 Mayıs 18 

Mayıs tarihleri arasında Halk Bankası şubesine giderek sözleşme imzalayacaklar. İmzalamayan hak sahibi olduğu takdirde yedek hak sahiplerine fırsat tanınacak. 80 adet 3 artı 1 konutumuz var bunlar içinde 212 başvuru bize ulaştı. Ödemeler Haziran'da başlayacak. Konut sahibi olamayanlar inşallah üzülmezler. Merzifon'da toki projelerine süratle devam edeceğiz" diye konuştu. 



Pusula Amasya


Geri Dön