26 / 04 / 2024

Amasya Üniversitesi hastanesine ek bina yapılıyor!

Amasya Üniversitesi hastanesine ek bina yapılıyor!

Amasya Üniversitesi Hastanesi ana binasındaki servis, poliklinik ve bekleme alanlarının mevcut hali ile ihtiyacı karşılayamaması, il dışı sevklerin azaltılması, hizmetin yerine uygun olarak getirilebilmesi amacıyla ek bina ihalesi yapıldı



Yapılacak ek hizmet binası ile hasta yoğunluğunun azaltılması hedeflenmekte.

Anjiyo ünitesi yapımı konusunda Sağlık Bakanlığının olumlu yaklaşımı ile anjiyo cihazı konulacak alan ile koroner yoğum bakım ünitesi, ameliyathane, kadın doğum ve çocuk poliklinikleri, bekleme salonları, yemekhane (300 kişilik) ve idari kısımdan oluşmak üzere 1000 m2 lik oturum alanına 4 katlı 4000 m2 kapalı alanı olan ek bina ihalesi Bakanlığımız Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 04.02.2016 tarihinde yapılmış olup, yer teslimi 10.03.2016 tarihinde yapılmıştır. Hastane ek hizmet binamızın 2017 yılı içerisinde (03.06.2017) açılması planlanmaktadır.

 İl dışına en sık sevk nedenlerinden olan “Kardiyovasküler sistem” hastalıkları nedeniyle   100-120 kilometre uzaklıktaki  çevre illerin hastanelerine yapılan sevkler azaltılarak, akut miyokard infarktüsü (kalp krizi) geçiren hastalara 1-1,5 saat içinde yerinde müdahale gerçekleştirilecek. Ana binada 350 m2 lik alanda hizmet veren kadın doğum ve çocuk polikliniklerinin  ek binanın 1000 m2 lik kısmına taşınmasıyla çocuk acil servisi genişletilmiş olacak, hasta ve yakınlarının daha müreffeh bir ortamda hizmet almaları sağlanacaktır.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ek hizmet binası projesinin hazırlanmasında, ihale aşamasında ve uygulamasında emeği geçen yetkililerimize Kurumum ve Amasya halkı adına teşekkür ediyorum.


Amasya Gazetesi


Geri Dön