16 / 04 / 2024

Amasya'da dolu, sebze bahçelerini vurdu!

Amasya'da dolu, sebze bahçelerini vurdu!

Türkiye'nin önemli elma ve soğan üretim merkezlerinden Amasya'da dolu, ürünlere zarar verdi. Yörede kısa süre etkili olan dolu ve fırtına, elma ağaçları ile sebze bahçelerinde zarara neden oldu.



Amasya merkezine bağlı Boğazköy ve Kurnaz köylerinde soğan tarlaları ile elma ağaçları, İlyasköy, Sevincer, Aksalur, Kızılca ve Belmebük köylerinde ise sebze bahçeleri kısa süre etkili olan dolu ve fırtınadan zarar gördü.


Boğazköy'de çiftçilik yapan Ahmet Uyanık, fırtına sonrası gördükleri manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirtti.


Kışın yaşanan zirai don nedeniyle elma ağaçlarının büyük zarar gördüğünü dile getiren Uyanık, "Don olaylarının ardından ağaçta kalan biraz elmamız vardı. Fırtına ve dolu ile onlar da döküldü, zarar gördü. Bu yıl yöre halkı çok zorlanacak. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.


Çiftçilerden Ahmet Kurnaz ise soğan tarlalarında büyük hasar meydana geldiğini belirtti.


Bölgede haziran ayında da dolu etkili olduğunu, soğan tarlalarının büyük zarar gördüğünü söyleyen Kurnaz, 15 dakika süren dolu ve fırtınanın çiftçinin 1 yıllık emeğini yok ettiğini öne sürdü.


Bu arada, Amasya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bölgede hasar tespitinin yarın yapılacağı bildirildi. 


AA


Geri Dön