20 / 04 / 2024

Amerika teknoloji devleri yeni tesislerinin inşasına başladı!

Amerika teknoloji devleri yeni tesislerinin inşasına başladı!

Son 10 yılda hızlı bir büyüme gösteren şirketler artık eski karargâhlarına sığmıyor. Yeni yapılan alanlarda klasik ofis konsepti ortadan kalkacak. Yeşil alanların ön planda olduğu bu binalar ‘geleceğin işyerleri’ olarak tanımlanıyor.



Son 10 yılda hızlı bir büyüme gösteren şirketler artık eski karargâhlarına sığmıyor. Yeni yapılan alanlarda klasik ofis konsepti ortadan kalkacak. Yeşil alanların ön planda olduğu bu binalar ‘geleceğin işyerleri’ olarak tanımlanıyor. Apple ‘uzay gemisi’ konseptini hayata geçirirken, Amazon cam kürelerde çalışanlarını ağırlayacak. İşte teknoloji devlerinin tasarladığı yeni merkezler.


APPLE


5 milyar dolarlık bina


APPLE’ın inşa edilecek yeni binasının 5 milyar dolara mal olması bekleniyor. Binanın maliyeti 11 Eylül’den sonra yıkılan İkiz Kuleler’in yerine yapılan One World Trade Center’dan bile pahalı olacak. 


AMAZON


Cam kubbe ofisi


AMAZON’un CEO’su Jeff Bezos’un planlarında ise sadece cam ve demir olmak üzere dünyanın en büyük ‘kubbe’ şeklindeki ofisini yapmak var. Binanın her bir cam küresinin kendisine ait klima sistemi ve botanik bahçesi bulunacak.



FACEBOOK


En büyük merkez


FACEBOOK’un patronu Mark Zuckerberg’ün de aklında devasa bir Facebook komplesi kurmak var. Mimar Frank Gehry Face’in yeni binasının mimarı. Zuckerberg’e göre yapılacak yeni kompleks “Dünyanın en büyük ofisi” olacak.



GOOGLE


Köprülerle bağlanacak


KÖRFEZ Manzarası, Google’ın inşa edeceği yeni ofisine verdiği isim. 9 bina şeklinde yapılacak olan tesiste her bina birbirine köprüler ile bağlanacak. Tesis dünyanın en büyük çip üreticisi Nvdia’ya da komşu olacak.


Hürriyet Gazetesi


Geri Dön