19 / 04 / 2024

Amerika'da gayrimenkul satışları yüzde 6.1 arttı!

Amerika'da gayrimenkul satışları yüzde 6.1 arttı!

Amerika'da gayrimenkul satışları yüzde 6.1 arttı. ABD'de konut satışları, Mayıs'ta dört yıldan uzun bir sürenin en dik artışını kaydederek, gayrimenkul sektörünün kötü yıl başlangıcından toparlandığı sinyalini verdi.




ABD'de konut satışları, Mayıs'ta dört yıldan uzun bir sürenin en dik artışını kaydederek, gayrimenkul sektörünün kötü yıl başlangıcından toparlandığı sinyalini verdi.

Satışlar Mayıs'ta aylık bazda yüzde 6.1 artarken, Nisan rakamları yüzde 0.4'ten [ yüzde 0.5'lik artışa revir ze edildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı; satışların v % 1.5 artacağı yönünde kaydedilirken, açıklanan rakamlar en yüksek tahmini dahî geride bıraktı.Konut talepleri, ucuzlayan borçlanma maliyeti, güçlenen istihdam görünümü ve kısmen kolaylaşan kredi erişebilirliği gibi durumlardan fayda sağlıyor. 

Yükselen fiyat ve kısıtlı gelir artışı, sektörde geniş çaplı kazancın önüne geçiyor. Bloomerg anketine katılan 37 ekonomistin tahmini % 0.5 düşüş ile % 4 artış aralığında değişiklik gösterdi. Satışlar yıllık bazda yüzde 6.9 gerilerken, bu rakama yönelik ekonomist beklentileri % 9 düşüş olacağı yönündeydi. 


Türkiye'de Yeni Çağ


Geri Dön