25 / 04 / 2024

Amerika'daki W.T. Waggoner Ranch çiftliği 725 milyon dolara satılıyor!

Amerika'daki W.T. Waggoner Ranch çiftliği 725 milyon dolara satılıyor!

Amerika’nın en büyük çiftliklerinden biri olan W.T. Waggoner Ranch satışa çıktı. Komisyoncular 510 bin dönümlük alanla çiftliğin ABD’deki en büyük çiftlik olduğunu söylüyor. Çiftliğe 725 milyon dolar değer biçildi.



Teksas’ta at ve sığır yetiştiricileri için simge olan çiftlik, varisleri arasında yıllardır süren mahkeme savaşları sonunda ‘satılık’ listesine alındı. Çiftliğe 725 milyon dolar değer biçildi. Ailenin en büyüğü ve sığır baronu olarak bilinen Dan Waggoner’in çiftliğin inşasına 1849 yılında başladığı biliniyor.


Komisyoncular Sam Middleton ve dallas Bernie Uechtritz gerçekleştirilecek satış işlemlerinde, 510 bin dönümlük alanla çiftliğin ABD’deki en büyük çiftlik olduğunu söylüyor. Ayrıca çiftlik yüzlerce ahır, at ve binlerce baş sığır, 1.200 petrol kuyusu ve 30 bin dönüm ekili araziye sahip.


Aile anlaşmazlığı...

Çiftlikle ilgili olarak aile üyeleri arasında anlaşmazlıklar çıktı. 1991 yılında 12 yıl süren kavgaların ardından aile, gayrimenkulün tasfiyesini isteyen bir dava açtı. Bölge yargıcı tasfiye lehine karar verdiğinde alanın birincil paydaşlarından olan Dan Waggoner’in torunu Electra Waggoner Biggs, 2001 yılında öldü. Bunun üzerine aksayan ve yenilenen davaların ardından çarşamba günü tasfiye onaylandı ve çiftlik satışa çıktı.


Milliyet


Geri Dön