05 / 05 / 2024

Amerikanlar Türkiye'den ev alabilir mi?

Amerikanlar Türkiye'den ev alabilir mi?

Amerika vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor mu? Amerikanlar, Türkiye'den ev alabilir mi? Amerika vatandaşları için Türkiye'den ev alma konusunda bir sınırlama var mı? İşte yanıtı...



Amerikanlar Türkiye'den ev alabilir mi?

Amerika, Batı Yarımküre'de, Yeni Dünya olarak adlandırılan bölgede, Kuzey Amerika, Orta Amerika, Güney Amerika ve bunlara bağlı adalardan meydana gelen kıtalar ve adalar topluluğudur.


Peki Amerika vatandaşları Türkiyeden gayrimenkul sahibi olabiliyor mu? Amerikanlar, Türkiye'den ev alabilir mi? Amerika vatandaşları Türkiye'den arsa alabilir mi?


Bakanlar Kurulu'nun aldığı karara göre, Amerika vatandaşları Türkiye'den şartsız olarak gayrimenkul sahibi olabiliyor. Amerikalılar için Türkiye'den ev alma konusunda özel bir sınırlama bulunmuyor.


Ayrıca, Amerika taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde yer alıyor.


Amerikanların tapuda gerçekleştireceği işlemlerde, bazı evraklar isteniyor. Tapuda Amerikalılardan istenen belgeler arasında; Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlükleri'nden alacakları ikamet tezkeresi ile Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı bulunuyor.


Türkiye'de yabancıların taşınmaz edinimi rehberi!




Geri Dön