19 / 04 / 2024

Amplio Emlak Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu: Yabancılar olmadan dönüşüm olmaz!

Amplio Emlak Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu: Yabancılar olmadan dönüşüm olmaz!

Amplio Emlak Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, yabancı yatırımcıların da hem mimari hem de kente yatırım anlamında kentsel dönüşüme dahil olması gerektiğini belirtti.



Amplio Emlak Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, "Böylelikle birbirinden farklı fikirler ortaya çıkacaktır ve en pozitif projeler ülkemizin değerleri araşma katılacaktır. Bunu sağlayabilmek için de öncelikle başarılı örneklerin yolunun açılması gerekiyor. Yabancı yatırımcı ne ile karşılaşacağım bilmek, görmek ister" dedi. 


Projeler mercek altına alınsın!

Türkiye'de son zamanlarda dillerden düşmeyen ve şehirlerin çok daha sağlam, kaliteli yapılaşmasını öngören kentsel dönüşüm projelerinin uygulama bazında nasıl ilerlemesi gerektiğine dair değerlendirmede bulunun Babaoğlu, Türkiye'de yeni yeni uygulanmaya başlayan kentsel dönüşüm çalışmalannın dünyada uygulanmış birçok örneği olduğunu belirterek, özellikle Avrupa'da yapılmış ve başarılı olmuş projelerin mercek altına alınması gerektiğini söyledi. Babaoğlu, kentsel dönüşüme sadece konut projesi olarak bakılmaması gerektiğini Babaoğlu ifade ederek, bir bölgede yapılacak en ufak bir peyzaj çalışmasının dahi değişim, yenilenme olarak görülmesi gerektiğini söyledi. 

Babaoğlu, dönüşümde atlanılmaması gereken en önemli detayın ulaşım olduğuna vurgu yaparak, "Şehir yenilenirken yükselen binalar yapılıyor, bu durum ilgili bölgelerde daha fazla insanın yaşaması anlamına geliyor. İstanbul'un en önemli sorunu da ulaşım ve trafik olduğu için bu detaylar atlanmamak. Aksi halde daha kötü bir ulaşım sorunuyla karşılaşılacaktır" diye konuştu. 

Babaoğlu, kentsel dönüşümü aynı zamanda özlenen kültürleri geri getirmek adına bir fırsat olarak gördüğünü, apartman hayatına geçilmesiyle mahalle kültürünün yok olmaya başladığım, insanların birbirleriyle daha az iletişim kurduğunu ifade ederek, "Kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştirecek yatırımcılar, mimarlar ve tüm sorumluların bu durumu göz önüne alması gerekiyor" dedi. 


Sözcü


Geri Dön