20 / 04 / 2024

Anadolu Efes Lüleburgaz fabrikasında üretimi durdurdu!

Anadolu Efes Lüleburgaz fabrikasında üretimi durdurdu!

Anadolu Efes Lüleburgaz-Kırklareli tesisinde bira üretim faaliyetlerini 2 Mayıs 2014 tarihi itibarıyla durdurma kararı aldı. Anadolu Efes daralan alkollü içecek pazarı gerekçesiyle bu kararı aldıklarını açıkladı...




Anadolu Efes Lüleburgaz-Kırklareli tesisinde bira üretim faaliyetlerini 2 Mayıs 2014 tarihi itibarıyla durdurma kararı aldı. Anadolu Efes daralan alkollü içecek pazarı gerekçesiyle bu kararı aldıklarını açıkladı. Şirket daha önce Rusya'da da benzer strateji ile bazı fabrikalarında üretimi durdurmuştu.


Anadolu Efes tesislerde üretim dışında süren satış, dağıtım ve lojistik faaliyetlerine devam edeceğini açıklarken Lüleburgaz fabrika üretiminin diğer tesislere kaydırılacağını açıkladı.


Şirketin KAP'a yaptığı açıklamada şu bilgiler verildi:


"Türkiye'de toplam kurulu kapasite içinde yüzde 8 payla en düşük  kapasiteye sahip olan Lüleburgaz fabrikamızın üretim faaliyetleri diğer fabrikalarımıza kaydırılacaktır. Anadolu Efes Türkiye'deki üretim operasyonlarına İstanbul, İzmir,  Ankara  ve Adana'daki bira, Afyon ve Konya/Çumra'daki malt fabrikaları ile Bilecik/Pazaryeri'ndeki  şerbetçiotu işleme tesisiyle devam edecektir.


"İnsan kaynağımız ile ilgili alacağımız kararlar son değerlendirme aşamasında olup, Lüleburgaz Fabrikası'ndaki çalışanlarımızın öncelikli olarak diğer lokasyonlarımızda bulunan açık pozisyonlara kaydırılma olasılığı değerlendirilecektir.


"Alkollü içecek pazarında meydana gelen daralma karşısında alınan bu karar sonrası, şirketimiz verimliliğini artıracak ve sürdürülebilir büyümesine devam edecektir."


Anadolu Efes Rusya'da da alkollü içecek tüketimini sınırlayıcı önlemlerin ardından Kasım ve Aralık 2013'te Rostov ve Moskovo'daki fabrikalarını kapamıştı.



Akşam


Geri Dön