26 / 04 / 2024

Anadolu Harikalar Diyarı'na hayvanat bahçesi yapılıyor!

Anadolu Harikalar Diyarı'na hayvanat bahçesi yapılıyor!

Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Harikalar Diyarı içerisine iki adet hayvanat bahçesi yapıyor



180 bin metrekare alanı kapsayan Hayvanat Bahçesi içinde bir de mini hayvanat bahçesi olacak ve bu hayvanat bahçesi çocukların hayvanları daha yakından tanımasını sağlayacak. 


ÇOCUKLAR HAYVANLARA DOKUNABİLECEK

Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde bir değil iki hayvanat bahçesi bulunacak. Hayvanat Bahçesi içerisinde yer alacak olan mini hayvanat bahçesinde çiftlik hayvanları ve bazı evcil hayvanlar bulunacak. Bu hayvanat bahçesindeki hayvanlar özel barınaklarda veya tel örgü arkasında bulunmayacak ve hayvanlara temas mümkün olacak. Mini hayvanat bahçesinde kümes hayvanları, cüce keçiler; midilli, sehetland gibi cüce atlar, kediler, köpekler gibi hayvanlar yer alacak. Mini hayvanat bahçesi ilkokullardaki sosyal bilgiler dersinin görsel alanı gibi de kullanılacak. Büyükşehir Belediyesi bu amaçla Milli Eğitim ile bir protokol imzalamaya hazırlanıyor. Milli eğitimle konuya ilişkin gerekli görüşmeler yapıldı. Tüm ilkokul düzeyindeki çocukların gruplar halinde buraya getirilmesi düşünülüyor. 


SEMİNER SALONU DA YAPILDI

Mini hayvanat bahçesinde hayvanları tanıyacak olan çocuklara bazı bilgiler verilmesi için seminer salonu da inşa edildi. 200 kişilik seminer salonunda çocuklara hayvanların tanıtılacağı dersler verilecek. 


MİNİKLER İÇİN MİNİ, BÜYÜKLER İÇİN BÜYÜK 

Mini hayvanat bahçesini görmek için gruplar halinde Anadolu Harikalar Diyarı'na gelen çocuklar büyük hayvanat bahçesini de gezebilecek. Anadolu Harikalar Diyarı içindeki iki hayvanat bahçesinde 145 çeşit, bine yakın hayvan bulunacak. 


Kayseri Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön