27 / 04 / 2024

Anadolu yakası ayrı bir kent olarak şekilleniyor!

Anadolu yakası ayrı bir kent olarak şekilleniyor!

İstanbul'un çok önemli bir değişimin eşiğinde olduğuna dikkat çeken İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes; "İstanbul 2010'lara kadar Anadolu yakasının yatakhane ya da otel olarak kullanıldığı bir konumdaydı" dedi..



İstanbul'un çok önemli bir değişimin eşiğinde olduğuna dikkat çeken İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, İstanbul 2010'lara kadar Anadolu yakasının yatakhane ya da otel olarak kullanıldığı, çalışma yerinin Avrupa yakasının olduğu bir konumdaydı. Bugün İstanbul çok merkezli olarak gelişiyor. Anadolu yakası ayrı bir kent olarak yeniden şekilleniyor" dedi. 


Kamunun alt yapı ve üst yapı yatırımlarıyla birlikte İstanbul'un çok merkezli gelişimi birlikte ele alındığında Anadolu yakası ve Kartal'ın daha da bir önem kazandığına değinen Tanes, "Bir yadan Körfez Geçiş projesi, diğer yanda 3. Köprü projesi ve Çanakkale geçiş köprüsü projeleri bir 'Altın Çember' oluşturuyor.  İzmir  İstanbul arası 8.5 saatten 3.5 saate iniyor. Bu altın çember ile oluşacak ulaşım ağı İstanbul'un yükünü de hafifletecektir. 


İstanbul'un Anaolu yakasının önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde ayrı bir şehir olarak Marmara ile eklemleneceğini düşünüyorum" diye konuştu. Kartal Bölgesi'nin İstanbul'da alt merkez olarak konumlandırüdığını, Anadolu yakasının ayrı bir şehir olarak geliştiğini anlatan Tanes, Kartal'ın da bu bölgenin başkenti olarak gelişimini sürdürdüğünü kaydetti. 


Kartal dönüşümün simgesi Kartal'da büyük bir kentsel dönüşüm süreci yaşandığını ve çok sayıda gayrimenkul firmasının Kartal'da yatırım yaptığını belirten İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes bölge ile ilgili şunları söyledi:, "Kartal ilçesi, 3. köprünün yanı sıra metro projesi ile birlikte son dönemlerde öne çıkan bir bölge oldu. Marmaray'ın tamamlanmasıyla birlikte bölge, Avrupa yakasıyla daha entegre hale geldi Kartal, İstanbul genelinde yatırım yapılabilecek, gelecek vaat eden ilçeler arasında gösteriliyor. 

Ayrıca Avrupa'nın en büyük Adliye Sarayı'nın da Kartal ilçe sınırları içinde olması, bölgeyi cazip kılan etkenlerden biri. 


Yaklaşık 3.5 milyon metrekarelik alanı kapsayan Kartal kentsel dönüşüm projesi ilçedeki beklentileri arttırdı. Bölgedeki beş üniversitenin yanı sıra Marmara Üniversitesi'nin 75 bin öğrenci ve 5 bin personeli Kartal'a komşu Maltepe Başıbüyük'teki 3 bin dönümlük yeni kampüsüne taşınıyor" 


Posta Ek


Geri Dön