24 / 04 / 2024

Anadolu yakası metro hatlarının konut fiyatlarına etkisi!

Anadolu yakası metro hatlarının konut fiyatlarına etkisi!

Anadolu yakasında planlanan dönüşüm projeleri, ülkesel ve kentsel çaptaki stratejik planlamalar ve üst ölçekli mega projeler nedeniyle arsa fiyatları, Avrupa Yakası'yla yarışır hale geldi..



Anadolu yakasında planlanan dönüşüm projeleri, ülkesel ve kentsel çaptaki stratejik planlamalar ve üst ölçekli mega projeler nedeniyle arsa fiyatları, Avrupa Yakası'yla yarışır hale geldi. TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Değerleme Uzmanı Seda Güler, Anadolu Yakası'nda ulaşım alternatifleriyle gelişim gösteren bölgelerden bazılarını mercek altına aldı. Buna göre iki hat ön plana çıktı. 


 Kartal-Maltepe-Pendik: Kadıköy-Kartal Metro hattı ve D-100 aksı boyunca Kartal kentsel dönüşüm projesiyle son 5 yılda ivme gösterdi. Bölgede metrekare fiyatları 4 bin ila 5 bin dolar seviyelerine kadar çıktı. 


 Sancaktepe: Üsküdar-Sancaktepe Metro hattı çalışmasıyla markalı konut geliştiricilerinin tercih ettiği bir bölge haline gelen Sancaktepe'de konutlarda yüzde 100'e yakın bir artış gözleniyor. Metrekaresi bin 500 lira olan daire fiyatları şimdilerde 3 bin ila 4 bin lira aralığında seyrediyor. 


Sabah


Geri Dön