24 / 04 / 2024

Anadolu Yakası'nda konut stoğu arttı!

Anadolu Yakası'nda konut stoğu arttı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'nın çıkarılmasının ardından başta Etiler, Nişantaşı, Kadıköy olmak üzere İstanbul'un prim potansiyeli yüksek semtlerinde parsel bazlı dönüşüm çalışmaları yapılıyor.



Kentsel Dönüşüm Yasası'nın çıkarılmasının ardından başta Etiler, Nişantaşı, Kadıköy olmak üzere İstanbul'un prim potansiyeli yüksek semtlerinde parsel bazlı dönüşüm çalışmaları yapılıyor. Özellikle Kadıköy sokakları şantiyeye dönüşmüş vaziyette. Fikirtepe'de de binlerce yeni konutluk projelerin üretilmesi Anadolu Yakası'nda konut stokunun artmasına neden oluyor. Nişantaşı, Etiler, Bağdat Caddesi'nde butik projeler üreten Keten inşaat Başkanı Selahattin Keten, Anadolu Yakası'nda konut stokunun artması nedeniyle konut satışlarının yavaşladığını, önümüzdeki dönemde Avrupa Yakası'na odaklanarak proje geliştireceklerini söylüyor. Yatırımcıların konut alma konusunda kendilerine Nişantaşı, Ulus, Şişli, Etiler ve Bağdat Caddesi'nde 15 şantiyede yaklaşık 200 konutluk proje çalışmaları yürüttüklerini belirten Keten, "Burada 30-35 milyon dolarlık yatırım yapılıyor. Anadolu Yakası'nda proje yoğunluğundan satışlar daha yavaş ancak Avrupa Yakası'nda satışlar çok daha iyi" diyor. Özellikle Haliç bölgesinde Katarlı, Suudi Arabistanlı Kuveytli bireysel geldiklerine dikkat çeken Keten, Haliç bölgesinde 70-80 dairelik butik projelere odaklandıklarını, bu bölgede yer alan projelerinde bu yıl 16 yabancı yatırımcıya satış gerçekleştirdiklerini söylüyor.


Kadıköy’de ve Eyüp Silahtarağa'da devam eden projeleri olduğunu belirten Keten şu bilgileri verdi: "Eyüp'teki projemiz Tarihi yarımadanın uç tarafında yaklaşık 20 bin metrekarelik kapalı alanlı iki blok konuta 59 daire ve dört mağazadan oluşuyor. Ayrıca Kadıköy'de 26 konutluk bir projemiz var. Bağdat Caddesi'nde 4 bin metrekarelik bir iş merkezi yapıyoruz. Şişli bölgesinde devam eden 13, Etiler'de ise iki dönüşüm projemiz var."


Ekonomist 


Geri Dön