29 / 03 / 2024

AnadoluJet’le Tarihe Yolculuk Ankara ve Edirne gezileri ile devam ediyor!

AnadoluJet’le Tarihe Yolculuk Ankara ve Edirne gezileri ile devam ediyor!

AnadoluJet’in Tarihçi, Yazar Talha Uğurlel’in anlatımıyla katılımcılara Anadolu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı sunan özel tarih projesi “AnadoluJet’le Tarihe Yolculuk” Ankara ve Edirne gezileri ile devam ediyor…



Anadolu’nun tarihsel değerlerine sahip çıkan, kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarma hedefiyle çalışmalarını yürüten AnadoluJet, bu amaçla projelendirdiği “AnadoluJet’le Tarihe Yolculuk” turlarına Edirne ve  Ankara  ile devam ediyor.


Tarihçi Yazar Talha Uğurluel’in rehberliğinde gerçekleştirilen ve ilki geniş bir katılımla İznik ve Topkapı Sarayı gezisi ile başlayan tarih turları; her köşesi farklı bir kültürel değeri barındıran Anadolu şehirlerinin ve önemli tarihi yapıların gizli kalmış hikâyelerini gün yüzüne çıkartıyor. Talha Uğurluel’in derin tarih birikimi ile katılımcılara yeni bir bakış açısı kazandıran turlar, yalnızca Türkiye’den değil yurt dışından da pek çok tarih meraklısının katılımına sahne oluyor.


AnadoluJet’in ilk gezileri yoğun ilgi gören ve toplumun her kesimine yurt tarihini aktarmayı hedeflediği özel tarih projesi “AnadoluJet’le Tarihe Yolculuk”; 15 Kasım 2014 Cumartesi - Ankara Şehir turu ve 16 Kasım 2014 Pazar günü Edirne turu ile devam ediyor.


15 Kasım 2014 tarihinde Anıtkabir gezisi ile başlayacak Ankara şehir turu kapsamında; İstiklal kulesi, Aslanlı yol, Barış parkı, Müdafaa-i Hukuk kulesi, Hürriyet kulesi, İstiklal kulesi, Tören meydanı, Mehmetçik kulesi, Zafer kulesi, Mozole, Zafer-Barış-Misak-ı Milli ve 23 Nisan Kuleleri, Atatürk ve Kurtuluş savaşı Müzesi, I.T.B.M.M Binası, Ankara Kalesi, Hacı Bayram Veli Cami ve Türbesi, Augustus Tapınağı, Hamamönü’nde bulunan Taceddin Dergahı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi, Anadolu Medeniyetler Müzesi, Çıkrıkçılar Yokuşu, Saman Pazarı ve Arslanhane Camii ziyaret edilecek.


16 Kasım’da ise “AnadoluJet’le Tarihe Yolculuk” Edirne gezisi ile devam edecek. İstanbul çıkışlı Edirne turu kapsamında; Selimiye Camii, Eski Cami, Çelebi Mehmet Bedesteni, Rüstempaşa Kervansarayı, Semiz Ali Paşa Çarşısı, Hadriyanus Kulesi, Edirne Kalesi Kalıntıları, Sokullu Mehmet Paşa Hamamı, Üç Şerefeli Camii, Beyazıd Cami, Beyazıd İmareti, Beyazıd Şifahenesi, Beyazıd Tıp Medresesi ve Karaağaç gezilecek.


Aralık ayının ilk hafta sonunda cumartesi günü Konya, pazar günü ise İstanbul’daki Osmanlı Vakıfları için özel turların düzenleneceği proje, 2015 yılında da Bursa, Gaziantep, İstanbul Üsküdar, Adana, Trabzon, Bilecik gibi tarihi merkezlere düzenlenecek gezilerle sürecek.


AnadoluJet’le Tarihe Yolculuk Projesi tur programı hakkındaki detaylı bilgiye www.anadolujet.com resmi internet sitesindeki haberler bölümünün duyurular kısmından ulaşabilir, AnadoluJet ve uçuşları hakkında bilgi almak için 444 2 538 numaralı çağrı merkezi aranabilir.





Geri Dön