25 / 04 / 2024

Anadolu'nun konut poliçesi kapsamında neler var?

Anadolu'nun konut poliçesi kapsamında neler var?

Türkiye’de yılda 86 bin civarında hırsızlık yaşanıyor. Tatilde rahat etmenin formülü ise 440 lira civarındaki bir tutar ile konut sigortası yaptırıp hırsızın eve verdiği zararların bile karşılanmasını sağlamak.



Türkiye’de yılda 86 bin civarında hırsızlık yaşanıyor. Tatilde rahat etmenin formülü ise 440 lira civarındaki bir tutar ile konut sigortası yaptırıp hırsızın eve verdiği zararların bile karşılanmasını sağlamak. Evine hırsız girene 4 yıldızlı otelde konaklama imkânı bile var.



Yaz geldi artık herkes yazlıklarına taşındı veya otellerde pansiyonlarda tatil yapıyor. Birçok ailenin en büyük sorunlarından birisi ise tatildeyken eve hırsız girmesi. Türkiye’de yılda 86 bin hırsızlık yapılıyor. Potansiyel ise daha yüksek. Sadece büyükşehirlerdeki evini bırakıp yazlıklara veya köylerine taşınanların sayısının 650 bin aile olduğu tahmin ediliyor. Hırsızlar için 650 bin soyulacak ev potansiyeli demek bu. Sigortacılar ise şimdi tatilin hırsız kuşkusundan arınarak geçmesi için tatilcilere birçok avantajlar sağlayan konut sigortasını öneriyor. Mini onarım asistans hizmeti kapsamında; sigortalı konutta mobilya mini hasar onarımı, sert zemin onarımı, döşeme/halı onarımı ve leke çıkarma gibi hizmetler sunuluyor. Hırsızın eve verdiği bu zararlar bile sigorta tarafından karşılanıyor. Evine hırsız girenler 4 yıldızlı otelde konaklatılıyor ve evine uluşması için yol masrafları da karşılanıyor. Anadolu Sigorta’nın, sigortalılarına geniş kapsamlı farklı asistans hizmetleri sunduğunu da vurgulayan Genel Müdür Musa Ülken, “Bunlar; konutta meydana gelen hasar sonucu oluşan tesisat ve elektrik sorunlarının tamiratından, doktor veya ambulans gönderilmesine, otel hizmeti sağlanmasına kadar geniş bir yelpazede bulunuyor” diye konuştu.



GÜVENLİK GÖREVLİSİ GELİYOR

Poliçe ile verilen teminatlar sonucunda, konutta meydana gelen bir hasar durumunda, evi koruma ve gözetim altına alma hizmetinin tecrübeli güvenlik görevlileri tarafından yerine getirildiğini belirten Ülken, şunları söyledi: “Sigortalının talebi ile gerçekleşen bu hizmette profesyonel bir güvenlik görevlisi bizzat hasarlı konuta gidip görevini yerine getiriyor. Ayrıca, sigortalının konutunu taşıması öncesi ve sonrası ihtiyaç duyabileceği çeşitli küçük ölçekli montaj, demontaj, onarım işlemleri ile ilgili destek ve organizasyon hizmeti de sağlanıyor.”



Anadolu Sigorta’nın konut poliçeleri kapsamında sigortalılara sunduğu diğer önemli ayrıcalıklar ise acil sağlık hizmetleri ve konut mini onarım asistans hizmeti. Acil sağlık hizmetleri kapsamında; kara ambulansına ilave olarak hava ve deniz ambulansı sağlanmakta ve ambulans sadece sağlık kuruluşlarına sevk eden bir araç değil. Devamlı hizmet vermek üzere, yoğun bakım donanımlı, en gelişmiş haberleşme teknolojisi ile donatılmış ve gereken durumlarda acil müdahale yapabilecek hekim, anestezi teknisyeninden oluşan bir ekip bulunuyor. Sigortalı ve onunla aynı konutta yaşayan aile bireyleri bu hizmetten Türkiye ve KKTC’de 7 gün 24 saat ve adres kısıtlaması olmadan (konutta veya konut dışında), sigortalı konutta bulunan misafirler ise konut içinde bulundukları süre zarfında yararlanabiliyor.



ANADOLU'NUN KONUT POLİÇESİ KAPSAMINDA NELER VAR?

- Hırsızlık sonucu kapıdaki kilitte meydana gelebilecek hasarlar nedeniyle ortaya çıkan çilingir ve anahtar tamir masrafları teminat kapsamında karşılanıyor.

- Konutun dış cephesinde bulunan camların, hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüs sonucu kırılması veya zarar görmesi durumunda, daha ileri hasar ve zarara karşı konutu korumak amacıyla hasar gören camın aynısı takılıp değiştiriliyor ve yapılması gerekli acil tamirat masrafları da ödeniyor.

- Konutta bir hırsızlık hasarı meydana gelmesi durumunda sigortalı ve birinci derecede aile üyelerinin bir günlük dört yıldızlı otele kadar konaklama masrafları (Oteldeki kahvaltı da dahil olmak üzere) karşılanıyor.

- Anadolu Sigortalı seyahatte iken, hırsızlık, kapı ve pencerelerin zorlanması nedeniyle evine dönmesi gerekiyorsa kendisinin ve beraberinde seyahat edecek olan birinci derece aile üyelerinin daimi ikametgâhına dönüş masrafları karşılanıyor.


Habertürk - Rahim Ak


Geri Dön