29 / 03 / 2024

Anamur ve Bozyazı'da yeni tesislerin temeli atıldı!

Anamur ve Bozyazı'da yeni tesislerin temeli atıldı!

Mersin Büyükşehir, Anamur ve Bozyazı belediyelerinin Anamur ve Bozyazı ilçelerine kazandırdığı tesislerin açılışı yapıldı, yeni yatırımların temeli atıldı.



MERSİN Büyükşehir, Anamur ve Bozyazı belediyelerinin yaptığı tesislerin açılışı yapılırken, yenilerinin de temeli atıldı. Projenin hedef nüfus kapasitesi iki kademe olarak hesaplanan tesisin ilk kademesi 2027 yılı, ikinci kademesi ise 2047 yılma göre tasarlandı. Arıtma yöntemi olarak "Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Sistemi" seçilen arıtma tesisinden çıkan atık su mevzuatlara uygun şekilde arıtılarak derin deşarj yoluyla Akdeniz'e deşarj edilecek.


Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Devraldığımız görev hem zor hem vebali büyük bir görev. Mersin genel idareden hak ettiği karşılığı maalesef yeterince alamamış. Eksiğimiz var ve bu eksikleri inşallah hep birlikte tamamlayacağız. Hiçbir belediye, ilçe, köy ayırımı yapmadan bütün insanlarımızın başta Mersin'in ve ülkemizin insanı olduğu bilinci ile hizmet verebilmenin gayretini güdüyoruz. Sizler de mutlaka gözlemliyorsunuzdur. Mersin genelinde çok büyük bir atılım var" dedi. 


Sabah Güney


Geri Dön