29 / 03 / 2024

AND’den yeni yılda 300 milyonluk 2 proje!

AND’den yeni yılda 300 milyonluk 2 proje!

2011’de gayrimenkul sektörüne giren Anadolu Grubu şirketi AND Gayrimenkul 2017 yol haritasını çizdi.



İlk projelerini İstanbul Kozyatağı’nda inşa ettiklerini, sonra Kartal’da ‘AND Pastel’ için çalışmalara başladıklarını belirten AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, “Kozyatağı’ndaki ofis projemizde yüzde 53 doluluğa ulaştık.Ortalama metrekaresi kiralama rakamı 26 dolar ve bölgedeki en yüksek kira değerine sahip ofis bizim. İlk konut projemiz AND Pastel’de ise 1200 konut yer alıyor.  Bu projede de 8 ayda 500’den fazla konut sahibini buldu. 2017’de Ankara’da ve Kartal’da 2 yeni proje planlıyoruz. Bu projeler için 300 milyon lira yatırım yapacağız” dedi. Usta Ankara’da home ofis ve perakende alanı, Kartal’da ise konut planladıklarını dile getirdi. Gayrimenkulü bir ürün değil hizmet olarak gördüklerini belirten Usta, “Yaşama değer katmayı hedefliyoruz. Sektördeki ‘yap-sat’, ‘sat-yap’ gibi modellerle değil ‘yap-yaşat’ modeli ile ilerliyoruz. Kartal’da ilk konut projemizi yaparken araştırdık ve gördük ki insanlar geçmişi, sıcak mahalle ortamına özlem duyuyor. Biz günümüz ihtiyaçlarını bu özlemle birleştirdik. Projeden ev alanlara her ay doğan gıda ürünleri yolluyoruz, ya da projenin peyzaj alanlarında sıcak sosyalleşme odaları kurguluyoruz” dedi. 



Hürriyet 


Haber Sabah'ta şöyle yer aldı;

2011'de gayrimenkul sektorune giren Anadolu Grubu şirketi AND Gayrimenkul 2017 yol haritasını cizdi. AND Gayrimenkul Genel Muduru Ali Baki Usta, "Kozyatağı'ndaki ofis projemizde yuzde 53 doluluğa ulaştık. Ortalama metrekaresi kiralama rakamı 26 lira ve bolgedeki en yuksek kira değerine sahip ofis bizim. İlk konut projemiz AND Pastel'de ise bin 200 konut yer alıyor. Bu projede de 8 ayda 500'den fazla konut sahibini buldu. 2017'de Ankara'da ve Kartal'da 2 yeni proje planlıyoruz. Bu projeler icin 300 milyon lira yatırım yapacağız" dedi.


YAP-YAŞAT MODELİ

Gayrimenkulu bir urun değil hizmet olarak gorduklerini belirten Usta, "Yaşama değer katmayı hedefliyoruz. Sektordeki yapsat, sat-yap gibi modellerle değil yap-yaşat modeli ile ilerliyoruz. Kartal'da ilk konut projemizi yaparken araştırdık ve gorduk ki insanlar gecmişi, sıcak mahalle ortamına ozlem duyuyor. Biz gunumuz ihtiyaclarını bu ozlemle birleştirdik. Projeden ev alanlara her ay doğan gıda urunleri yolluyoruz, ya da projenin peyzaj alanlarında sıcak sosyalleşme odaları kurguluyoruz" diye konuştu.


EN GÜVENLİ LİMAN

Usta, en zor donemde dahi gayrimenkulun guvenli liman olarak gorulduğunu dile getirdi. Son donemde senetli satışların artmasının riskli olacağını belirten Usta, "Konut ureten firmalar kendi taksit imkanlarını sunuyor. Cağdaş ulkelerde durum farklı. Bizde uzmanlaşma yok. Ancak bu senetler odenmezse oz kaynak yapısı zayıf firmalar icin sorun olur" dedi.


Sabah 


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Yıl içindeki gelişmelere karşın gayrimenkulün güvenli liman olmayı sürdürdüğünü söyleyen AND Gayrimenkul Genel Müdürü Usta, “Daha az insan geliyor ama gelen mutlaka alıyor” dedi


Anadolu Grubu iştiraki olan AND Gayrimenkul, 2017’de iki yeni projeyi hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu. Gelecek yıl  Ankara  Balgat ve İstanbul Kartal’da hayata geçirilecek iki projenin toplam yatırım tutarı 300 milyon lira olacak.



AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, 2016 yılında yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi, sınır olayları gibi olumsuz gelişmelere karşın gayrimenkulün ‘güvenli yatırım’ algısının sürdüğünü söyledi. “Gayrimenkulün her zaman alıcısı var” ifadesini kullanan Usta, “Satış ofislerimize daha az insan geliyor, doğru ama mutlaka almak için geliyorlar. 2017 yılı için ise öngörülerimiz iyimser. Ülke ve sektör için, şirketimiz için önemli başarılara imza atacağız” diye konuştu.


İstanbul Kozyatağı’nda ilk ofis projelerini hayata geçirdiklerini hatırlatan Usta, Kartal’da ise ilk konut projeleri olan AND Pastel’in devam ettiğini anımsattı. Ali Baki Usta, “Kozyatağı’ndaki ofis projemizde yüzde 53 doluluğa ulaştık. Ortalama metrekaresi kiralama rakamı 26 lira ve bölgedeki en yüksek kira değerine sahip ofis bizim. AND Pastel’de ise 1.200 konut yer alıyor. Bu projede de 8 ayda 500’den fazla konut sahibini buldu” şeklinde konuştu.


300 milyon TL yatırım


Ali Baki Usta, 2017 yılında ise Ankara Balgat’taki ticari imarlı arazilerinde bir proje ile yine Kartal’daki projelerinin yan parselinde bir proje yapacaklarını ifade etti. İki projenin arsa ve inşaat maliyetlerinin 300 milyon lira olacağını anlatan Usta, yeni arayışlarının da devam ettiğini kaydetti.


Gayrimenkulü bir ürün değil hizmet olarak gördüklerine de değinen Usta, “Yaşama değer katmayı hedefliyoruz. Sektördeki yap-sat, sat-yap gibi modellerle değil, yap-yaşat modeli ile ilerliyoruz. Kartal’da ilk konut projemizi yaparken araştırdık ve gördük ki insanlar geçmişe sıcak mahalle ortamına özlem duyuyor. Günümüz ihtiyaçlarını bu özlemle birleştirdik. Ev alanlara her ay yetişen gıda ürünleri yolluyoruz ya da projenin peyzaj alanlarında sıcak sosyalleşme odaları kurguluyoruz” dedi.


5 kategoride 5 ödülü var


AND Gayrimenkul, AND Pastel ile gayrimenkul sektörünün prestijli ödüllerinden European Property Awards’ta başvuruda bulunduğu 5 kategorinin 5’inden de ödülle döndü. AND Pastel’in yarışmanın dünya klasmanı olan ‘International Property Awards’ta ise ‘Konut Peyzaj Mimarisi’ dalında Avrupa’nın en iyisi seçildiği açıklandı. 


Ayrıca AND Pastel, web sitesiyle de dünyanın en iyilerinin seçildiği Interactive Media Awards ödüllerinde gayrimenkul sektörünün en iyileri arasında gösterildi. Ali Baki Usta, “Türk mahalle kültürünü yeni nesil bir yaklaşımla yeniden kurguladık. Tüm dünyaya kültürümüzü en doğru şekilde anlatmaya çalıştık. Avrupa’nın en iyisi olarak seçilmemizde projemizin mimari ve teknik özelliklerinin yanı sıra Türk kültürünün taşıdığı güzelliklerin de etkili olduğu kanaatindeyim” dedi.


Milliyet



Geri Dön