19 / 03 / 2024

Andre Sapir: Türkiye gayrimenkul balonlarıyla değil dışa açılarak büyüdü!

Andre Sapir: Türkiye gayrimenkul balonlarıyla değil dışa açılarak büyüdü!

Ekonomi profesörü Andre Sapir, “Türkiye spekülasyonlar ya da gayrimenkul balonlarıyla değil dışa açılarak büyüdü” dedi. İşte haberin ayrıntıları...



Eski Avrupa Birliği Başkanı Romano Prodi'nin ekonomi danışmanı, Brüksel Üniversitesi (ULB) ekonomi profesörü Andre Sapir, Türkiye ekonomisiyle çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Türk ekonomisinin orta vadede iyiye gittiğini vurgulayan Sapir, "Türkiye defalarca iyi ve kötü zamanlardan geçti ama önemli reformlar da yaptı. Bunlar son 10 yıl içinde Türkiye'nin iç ve dış pazarda büyümesini teşvik etti" dedi. "Türkiye'nin büyümesi, spekülasyonlar ya da gayrimenkul balonlarıyla değil, dışa açılma, modernize etme becerileriyle elde edildi" diyen Sapir, böylece yabancı yatırımcıyı çekebildiğini kaydetti.


MÜZAKERE KATKISI

Sapir, "Brüksel ve  Ankara  arasında Türkiye'nin üyeliği için uzun süredir yürütülen müzakereler reformların uygulanmasında etki yarattı ve bu reformların çok olumlu sonuçları oldu. Ülke yeni pazarlara açıldı, Avrupalılar yatırımlar gerçekleştirdi. Türkiye, verimli bir döngü yarattı" diye konuştu.



Sabah


Geri Dön