26 / 04 / 2024

Anel Grup Bakü Olimpiyat Stadyumu'nun elektrik işleri için Tekfen İnşaat ile sözleşme imzaladı!

Anel Grup Bakü Olimpiyat Stadyumu'nun elektrik işleri için Tekfen İnşaat ile sözleşme imzaladı!

Anel Grup, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de inşa edilen ve 2015 yılı başında tamamlanması planlanan Olimpiyat Stadyumu Projesi'nin elektrik ve mekanik işleri için, Tekfen İnşaat ile sözleşme imzaladı.




İlk kez Azerbaycan'da düzenlenecek Birinci Avrupa Olimpiyatlarının prestij projesini Türkler yapacak. 

Bakü'deki Olimpiyat Stadyumu Projesi'nin elektriğini 102 milyon dolarla Anel gerçekleştirecek. Anel Grup, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de inşa edilen ve 2015 yılı başında tamamlanması planlanan Olimpiyat Stadyumu Projesi'nin elektrik ve mekanik işleri için, Tekfen İnşaat ile sözleşme imzaladı. Sözleşme bedeli, elektrik işleri için 69.2 milyon dolar, mekanik işleri için 33.4 milyon dolar olmak üzere toplam 102.6 milyon dolar olarak onaylandı. Anel Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan, 27 yıldır büyük ölçekli konut projelerinden hastanelere, teknoloji merkezlerinden uluslararası havalimanlarına kadar her biri ayrı mühendislik yetkinliği gerektiren birçok projeye imza attıklarını belirterek "Dünya standartlarında servis kalitesi taahhüdü ile başlanan Bakü Olimpiyat Stadyumu projesini de yine anel'e yakışır şekilde tamamlayacağız. Türk mühendisliğini dünyaya ihraç etmekten ülkemiz adına gurur duyuyoruz " dedi. 


SIRADA KATAR VAR 

Projenin, Birinci Avrupa Olimpiyatlarının ilk kez Bakü'de gerçekleştirilmesi nedeniyle Azerbaycan için çok önemli olduğunu da belirten Batukan, "Bu önemli projede göstereceğimiz başarı, Katar'daki projeler için önemli bir referans niteliği taşıyor. Katar'da inşaatı planlanan ve 2022 Dünya Kupası Müsabakalarının düzenleneceği stadyumlar, Bakü'de şu anda inşaatına devam ettiğimiz UEFA FIFA International ve IOC standartlarında olan stadyum ile aynı seviyede olacak. 2018 yılma kadar Rusya'daki Dünya Kupası için yapılacak stadyumlarda başarımızı devam ettirerek yeni projeler almayı hedefliyoruz" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön