23 / 04 / 2024

Ani Ören Yeri sonbaharda bir çok turist ağırlıyor!

Ani Ören Yeri sonbaharda bir çok turist ağırlıyor!

Kars şehir merkezine 42 kilometre uzaklıkta, Türkiye-Ermenistan sınırında yer alan Ani Ören Yeri, sonbahar mevsiminde de yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerleri arasında yer alıyor...



Üzerinde 3 ayrı medeniyete ait yapılar bulundurduğu için "Dinler şehri" olarak da nitelendirilen Ani Ören Yeri'nde ayakta bulunan 21 eser, sonbahar mevsiminde ayrı bir güzelliğe büründü. Tektonik bir alan üzerinde bulunan Ani Ören Yeri, yurt içinden olduğu kadar, yurt dışından da gelen fotoğrafçıların doğal fotoğraf stüdyosu haline geldi.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ani Ören Yeri'nin tarihiyle insanları heyecanlandırdığını ifade ederek, buranın kent turizmi için önemli bir destinasyon alanı olduğunu söyledi.


Doğanay, 2012 yılı içinde Ani Ören Yeri'ni 43 bin 657 biletli ziyaretçinin gezdiğini ve bu yıl bu rakamı geride bırakmak istediklerini belirterek, "Ani Ören Yeri Kars'ın tanıtımı için çok önemli. Ani, sonbahar mevsimi gelmesine rağmen yurt dışı ve yurt içinden turist akınına uğruyor. Burası özellikle fotoğrafçıların doğal stüdyosu haline geldi" dedi.


"Iceberg" olarak nitelendirdikleri Ani Ören Yeri'nin devamının 7 kat yerin altında bulunduğuna vurgulayan Doğanay, "Bizim Ani Ören Yeri'nin yanı sıra gezilecek daha çok yerimiz var. Bunlar arasında Sarıkamış'ta bulunan Katerina Köşkü de yer alıyor. Yine ilçedeki Bayraktepe Kayak Merkezi'miz de kayak mevsiminde turist akınına uğruyor. Sarıkamış için ileride daha çok güzel şeyler yapacağız" diye konuştu.


AA


Geri Dön