25 / 04 / 2024

Anka, Fikirtepe'de ruhsat için gün sayıyor!

Anka, Fikirtepe'de ruhsat için gün sayıyor!

İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy Fikirtepe' de Anka Yapı tarafından inşa edilen ve kentsel dönüşüm projesi olarak konumlandırılan Anka Kadıköy Fikirtepe projesi ruhsat için gün sayıyor...



2,5 yıldan beri Fikirtepe’de çalışmalar yapan ve bu tarihe kadar bölgede ilklerin firması olarak; ilk sözleşmeleri, ilk taşınmaları, ilk bina yıkımlarını, ilk arsa tevhidlerini tamamladıktan sonra ilk tek tapuyu çıkaran ANKA, 25.12.2013 tarihinde ilk ruhsat başvurusunda bulunmuştu.

Önceden almış olduğu hafriyat iznine bağlı olarak iksa kazığı ve hafriyatları %95 oranında tamamlayan ANKA, ruhsatı için Afet ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nden projelerini onaylatarak 12.12.2013 tarihinde havale işlemi ile Ankara’ya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezrindeki Mekansal Planlama Bölümü’ne ulaştırmıştır.

Bu günlerde mimari tasarım projesine Ankara’dan onay bekleyen ANKA, onay aldığı anda aynı zamanda tüm Fikirtepe’nin Mekansal Tasarımı projesini de onaylatmış olacağından, Fikirtepelilere ve yatırımcılara katkı sağlamış olacaktır.

Yapı ruhsatı ile birlikte bölgede ilk temeli atacaklarını belirten ANKA Kentsel Dönüşüm firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet TEMEL şöyle devam etti:

“Tüm Fikirtepe bu ruhsatı ve Mekansal Tasarım onayını heyecanla beklemektedir. Zira Fikirtepe’de gerek arsa sahipleri gerekse de diğer yatırımcılar bu ruhsat işlemlerinden sonra daha da umutlanacak ve onlar da ruhsat için hızlı hareket edecekler ve Fikirtepe’nin önü açılacaktır.”



Geri Dön