29 / 03 / 2024

ANKA Park Mart’ta açılıyor!

ANKA Park Mart’ta açılıyor!

ANKA Park projesi, Mart ayı içerisinde kapılarını açıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ANKA Park şantiyesinin Mart ayında gezilebileceğini; projenin Ağustos ayından itibaren de Ankaralılar’ın hizmetine gireceğini açıkladı...




Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi arazisinde inşa edilen ANKA Park projesi Mart 2014’te hizmete açılıyor. 


Ankapark projesine Danıştay'dan durdurma kararı! Detaylar için tıklayın!


www.ankara.com.tr’nin 12 Şubat 2014 tarihli haberine göre;  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın dev tema Parkı ANKA Park şantiyesinin Mart ayında Ankaralılar tarafından gezilebileceğini Ağustos ayında da resmen hizmete açılacağını söyledi. 




ANKA Park Mart’ta açılıyor!




ANKA Park’ın künyesi!


Kapalı alan: 16.100 metrekare,

Açık alan: 1.046.600 metrekare, 

Otopark alanı: 278 bin metrekare (6 bin araçlık)

Doğal Yaşam Parkı alanı: 940 bin metrekare 

Toplam alan: 1.200.000 metrekare,

Oyuncak sayısı: 1.217 adet oyuncak, Universal Studio Sinema Sistemi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday 70 metrelik dev dinozor…

Roller Coaster sayısı: 14 adet (dünyanın ünlü tema Parklarında bu sayı 3-4),

Ağaç sayısı: 150 bin boylu ağaç,

Beklenen ziyaretçi sayısı: Yılda en az 10 milyon kişi




ANKA Park Mart’ta açılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek...



ANKA Park’ta neler olacak?


İstanbul Yolu’na paralel 4.2 kilometre uzunluğunda 2 milyon 100 bin metrekare genişliğindeki bir alana kurulacak ANKA Park ile Başkentliler hem doğal yaşamı kucaklayacak hem de Disneyland benzeri eğlenceli ve muhteşem bir Parka kavuşacak. Proje tamamlandığında Ankara, sadece Türkiye’nin değil Ortadoğu’nun da en büyük hayvanat bahçesine sahip olacak. Dünyadaki benzerlerinde en fazla 80 tane oyuncak bulunmasına karşın ANKA Park, içinde yer alacak toplamda 1217 tane oyuncak ile de farklılığını ortaya koyacak.


ANKA Parkın içerisinde yaklaşık 5 km’lik hat üzerinde Tema Park’ın tamamında dolaşacak hem ulaşım hem gezinti amaçlı nostaljik kara tren, ayrıca Tema Park ve hayvanat bahçesi arasında ulaşımı sağlayan 2 km uzunluğunda monoray bulunacak. Alana metro toplu taşıma aracını kullanarak gelecek olan ziyaretçilerin ulaşımını sağlamak için ayrıca Tema Park ve hayvanat bahçesi içerisinde hem ulaşım hem de gezinti amaçlı 8 km uzunluğunda teleferik ulaşım hattı yer alacak.




ANKA Park Mart’ta açılıyor!




Ayrıca Ankara’nın önemli simgelerinden olan Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi  tarafından yenileniyor. Yakın bir zamanda hizmete sunulacak olan Hayvanat Bahçesi ANKA Park’a ilave olarak 930.000 metrekarelik alanda; bünyesinde tüm dünya kıtalarının temsil edildiği çok fazla hayvan türünü barındıran Türkiye'nin en kapsamlı hayvanat bahçesi olacak. 


Türkiye'nin en geniş temalı hayvanat bahçesi içerisinde Türkiye'ye hatta Ortadoğu'ya hizmet etmeyi amaçlayan en büyük hayvan hastanesi de hayvanat bahçesi içinde yer alacak ve Türkiye'de yine bir ilk olacak Safari Park’a sahip olacaktır. ANKA Park Hayvanat Bahçesi içerisinde yer alacak olan Safari Park; Türkiye'de yine bir ilk olma özelliğini taşımaktadır.



ANKA Park Mart’ta açılıyor!



ANKA Park’ta oyun alanları!


5 bin metrekarelik Lazer-Tag çadırı, 10 bin metre karelik atari çadırı, 10 bin metrekarelik dinozor ormanı çadırı, 5 bin metrekarelik dinozor müzesi ve 5 bin metrekarelik içinde sinemaları da barındıran dinozor restorantı çadırı olacak. 


Lazer-Tag çadırında en az 10’ar kişiden oluşan dörtlü gruplar savaş yapabilecek.




ANKA Park Mart’ta açılıyor!



ANKA Park projesinin tarihçesi!


ANKA Park’ın doğuşuna vesile olan süreç, 29 Ekim 1940 yılında hizmete açıldıktan sonra uzun yıllar Ankara halkına hizmet veren Ankara Hayvanat Bahçesi’nin eski cazibesini kaybetmesiyle başladı. Yıllar içinde hayvan barınaklarının deforme olması ve yetersiz kalması, yaz aylarında artan kokuların verdiği rahatsızlık, bakımsızlık gibi nedenler, hayvanat bahçesiyle ilgili yeni projelerin geliştirilmesini zorunlu hale getirdi. Bunun üzerine Başkan Gökçek’in girişimleri ve uzun uğraşıları sonucunda Bakanlar Kurulu kararı ile Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi revize edilmek üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.


Projeye daha sonra Başkan Gökçek’in twitter üzerinden yaptığı çağrıya verilen öneriler ve paylaşılan twitlerle dünyanın bu en büyük gösteri Parkına “ANKA Park adı verilmesi benimsendi.



ANKA Park Mart’ta açılıyor!




ANKA Park’ı kim inşa ediyor?


Ankaralıların heyecanla beklediği eğlence Parkını, dev projeleri kısa sürede tamamlaması ile ün salan Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı inşa ediyor.


Ankapark Temapark resimleri için tıklayın!

Ankapark'ta ne nerede? İşte Anka Park gezi rehberi!

Melih Gökçek'ten Ankapark açılış tarihi açıklaması! Tıklayın ve öğrenin!



Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön