29 / 03 / 2024

Anka Yapı Fikirtepe'de 'ilk' ve en iyi bitiren olmak istiyor!

Anka Yapı Fikirtepe'de 'ilk' ve en iyi bitiren olmak istiyor!

Bölgede kentsel dönüşüme ilk başlayan firma olarak isim yaptıklarını belirten Anka Yapı 'nın patronu Şaadet Temel, her projede kalite ve hızlılığı ön plana aldıklarını dile getirdi...




Afet Yasası kapsamına alınmadan İstanbul Büyükşehir ve Kadıköy Belediyesi'nin pilot bölge olarak Fikirtepe'de başlattıkları kentsel dönüşümde kat malikleriyle yüzde 100 anlaşan ilk firma olarak öne çıkan Anka Yapı, yasa ile birlikte hafriyat izni alan ilk firma oldu. 


Sözcü'nün sorularını cevaplandıran Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, "30 Mayıs 2013 itibariyle Afet Yasası kapsamına alman Fikirtepe'de yapacağımız projemiz için 25 Eylül'de yenileyerek bakanlığa evraklarımızı verdik. Hafriyat çalışmaları 14 Kasım itibariyle başladı. Fikirtepe'de ilk hafriyata başlayan biziz" dedi. 


Kaybımız yok "İlk bitiren ve en iyi bitiren firma olma" vizyonuyla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Temel, "Fikirtepe'de kentsel dönüşüme ilk başlayan, ilk sözleşmeleri tamamlayan, ilk kiralarını ödeyen, ilk taşıyan, ilk yıkım ruhsatını alan ve ilk tek tapuyu çıkaran firmayız. Vizyonumuza taviz vermeden devam ediyoruz" diye konuştu. 


Yeni döneme göre inşaat yapı ruhsatını beklediklerini dile getiren Temel, "4.14 emsalin 4'e düşürülmesiyle birlikte proje planlarımızda küçük düzeltmeler yaptık. Ama harçlar dahil birçok konuda da artıya geçtik. Projedeki kat yüksekliği ve daire sayısında herhangi bir şey değişmedi. metrekare kaybımız yok. Yıl bitmeden inşaat yapı ruhsatım alacağımızı tahmin ediyorum" dedi. 


Fiyatı talep belirler Fikirtepe'nin bakanlık tarafından kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilmesiyle önemli bir kaosun atlatıldığım vurgulayan Temel, "Emsal ve tıkanan anlaşma sorunu artık kalmadı. 3'te 2 anlaşma sağlayan adalar yasal prosödürleri takip ederek ruhsat sürecine girebiliyor. Afet ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü de Fikirtepe'de iki ofis açacak. İşlemler daha da hızlanacak" dedi. 


Evim Kadıköy projesinde şu anda ön talepleri kabul ettiklerini belirten Temel, mayıs ayındaki lansmanda m2 fiyatını 4800 TL olarak belirlediklerini, ancak bölgenin kentsel dönüşüm kapsamına alınması ve dövizdeki hareketlilik nedeniyle m2 fiyatını 5500 TL'ye taşıdıklarım söyledi. Temel, "Asıl fiyatları talepler belirliyor. Fakat bölgede m2'si 10-11 bin TL'den konut satılıyor. Talebe göre biz de her 3 ayda bir fiyat belirleyeceğiz." diye konuştu. Temel, 300 dairelik ilk etabın ruhsatını aldıktan soma diğer etaplara yöneleceklerini ve ellerinde bulunan 80 dönüm araziye 2 binin üzerinde konut yapacaklarını kaydetti. 



Sözcü




Geri Dön