24 / 04 / 2024

Anka Yapı, Fikirtepe'de parsel başı 10 bin TL ödeyecek!

Anka Yapı, Fikirtepe'de parsel başı 10 bin TL ödeyecek!

Fikirtepe'de şirketlerin, hak sahipleriyle yüzde 60'ı bulan kat karşılığı anlaşması, kira ve taşınma parasına şimdi de bonus eklendi. Anka Yapı, hak sahiplerine 10 bin TL bonus ödüyor...



Kentsel dönüşüm ve yenileme konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) pilot bölge olarak saptadığı Fikirtepe'de somut adımlar atılmaya başladı. İBB'nin parseller birleştirilerek, ada bazında imar artışı yoluyla kentsel dönüşümü hedeflediği bölgede, Baysaş İnşaat'ın ardından Anka Yapı da 3 ada 300 parselde toplam 60 bin metrekarelik alan üzerindeki hak sahipleriyle anlaşmaya vardı. Öte yandan Türköz ve Aks Yapı ortaklığında kurulan Vartaş Yapı da Fikirtepe'de 9 adadan oluşan 32 bin metrekarelik alandaki hak sahiplerinin büyük bölümüyle anlaştı. Yüzde 55-60 gibi oranlarla kat karşılığı sözleşmeler imzalayan şirketler, hak sahiplerine kira yardımı ve taşınma ücreti de ödüyor. Anka Yapı diğer şirketlerden farklı olarak, sözleşme yapılan her parsel için hak sahiplerine 10 bin TL bonus ödüyor.

10 BİN LİRA BONUS
Anka Yapı, birbirine bitişik 3 adadan oluşan alanda 300 parsel üzerindeki yapıları yıkarak yerine, yaklaşık 3 bin konutluk yeni bir proje inşa edecek. 3 etap halinde inşa edilmesi planlanan projenin 1'nci etabında 14 bin metrekare alan üzerinde 500 daire olmak üzere toplamda yaklaşık 3 bin konut inşa edilecek. Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, 3 adada hak sahiplerinin tamamıyla anlaştıklarını belirterek, "Hak sahipleriyle arsa üzerinden yüzde 60 kat karşılığı sözleşme imzaladık. Bu kişilere proje bitinceye kadar 1.000 TL kira yardımı, bir kereye mahsus da 1.000 TL taşınma parası ödüyoruz" dedi. Temel, ayrıca hak sahiplerine parsel başına sözleşme imzalanması aşamasında 10 bin TL bonus verdiklerini söyleyerek, "Fikirtepe'de çantacı, komisyonyoncu dediğimiz aracılar, fırsatçılar türedi. Bunlar şirketlerden para koparmaya çalıştı. Bunlara ödeyeceğimiz parayı hak sahiplerine vermeyi kararlaştırdık. Hak sahipleriyle konuşarak aracıları devreden çıkarttık. Parsel başına 10 bin lira ödüyoruz" dedi.

İlk adım Baysaş'tan
Baysaş İnşaat, 7 ada, 64 parselde yer alan toplam 251 hanenin tamamıyla yüzde 100 oranında anlaşma imzalayarak Fikirtepe'de bir ilki gerçekleştirmişti. Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, "Burada hak sahipleriyle arsaları karşılığında yüzde 55 kat karşılığı anlaşma imzaladık. Hane başına her ay 750 lira kira ödemesi ve bin TLde taşınma parası ödeyeceğiz. Burada yapacağımız projeyi 24 ayda tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Fikirtepe'ye Manhattan
Türköz ve AKS İnşaat tarafından kurulan Vartaş İnşaat, 9 ada, toplam 32 bin metrekare üzerinde 700 den fazla daireyi yıkarak Manhattan İstanbul projesini hayata geçirecek. Mart 2010'da projeye başlamayı planlayan şirket daire teslimlerini ise 2014 sonunda yapacak. Türköz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Türköz, 9 ada toplam 32 dönüm üzerinde gerçekleşecek proje için hak sahiplerinin yüzde 85'iyle sözleşme imzaladıklarını belirterek, "2 ay içinde tüm ada ve parsel anlaşmalarını tamamlayıp, 2012'nin Mart ayı gibi inşaata başlayacağız" dedi.
Sabah


Geri Dön