19 / 03 / 2024

Anka Yapı, Fikirtepe'de yıkım için 3 bin evrak hazırladı!

Anka Yapı, Fikirtepe'de yıkım için 3 bin evrak hazırladı!

Anka Yapı, Fikirtepe’de inşa edeceği projelerin ilk etabına başlamak için yarım kamyon kağıtla kurumlar arasında mekik dokudu. İlk adada yıkımlar 3 bin evrak ve 12 bin imza ile başladı



Bugüne kadar yaklaşık 6 bin konut inşa eden ve sektörde agresif kampanyalarla dikkat çeken Anka Yapı, bir taraftan Fikirtepe projesinde yıkım heyecanı yaşarken bir diğer taraftan ise Armutlu’da yapacağı dev proje için bir biri ardına toplantılar düzenliyor. 


Fikirtepe’de hareket 


Çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, Fikirtepe'de yıkım işlemlerine peyder pey başladıklarını belirterek, “Arsalarımızın tevhiden imar durumunu alarak Kadıköy belediyesine yıkımiçin başvurumuz yapıldığında ilgili kurumlarla ilişik kesme yazıları istendi.


İGDAŞ, AYEDAŞ, İSKİ, TELEKOM’dan bu yazılarını elde ettikten sonra belediyeye tekrar müracaat yaptık” dedi. Yıkım ruhsatı alabilmek için 224 hak sahibinden 3 bin civarında evrak topladıklarına da dikkat çeken Temel, bu evraklara en az 4’ermakam imzasından 12 bin imza attırdıklarını, yıkımruhsatı alabilmek için yarım kamyon kağıtla uğraştıklarını da söyledi. ‘Bu süre kısalmalı’ Bu çalışmaların daha kısa olması durumunda kentsel dönüşümde canlılığın artacağını kaydeden Temel, şunları söyledi: “Fikirtepeíde ilk inşaata başlayan firma olacağız ve yakın zamanda daire satışlarına başlayacağız. Şimdiden yoğun talep almaya başladık.” Evrak sayısının azaltılmasını da isteyen Temel, dönüşümde zamanla yarışacaklarını bu nedenlemüteahhitlere kolaylıklar sağlanması gerektiğini söyledi.


Dev proje için imza haftası Fikirtepe için tam gaz yol alan şirket, Samsung ile de Armutlu’da geliştirmeyi planladığı ortak proje için toplantı üstüne toplantı yapıyor.Buhafta ortaklık için yeniden biraraya geleceklerini ifade eden Şaadet Temel, “Birçok konuda anlaştık. Bu ortaklık yeni projelerin de ilk basamağı olacak. İmzalar atılır atılmaz kazmalar vurulacak. Armutlu’ya 1 milyon metrekare arazi üzerinde koca bir şehir kurmayı planlıyoruz”dedi


7 YILDIZLI OTEL AÇACAK


Dünyanın en zengin kişilerini Armutlu’ya getireceklerini belirten Temel, arazi içinde inşa edilecek2otelden birinin 7 yıldızlı ultra lüks olacağını, bir diğer otel projesinin ise 5 yıldızlı hizmet vereceğini kaydetti. Projede hastane ve en az 2 bin konut da bulunacak.Konutların bir bölümü satışa sunulurken birbölümüdedevre mülk olarak işletilecek. Oteller, turizm tesisleri ve konutlar içingerekli olan elektrik, farklı üretim biçimleri ile kendi içinde üretilecek.


Işıl’da işler hızlandı


Şirket tarafından Kartal Yaka- cık’ta inşa edilen Işıl Rezidans projesinde 2+1 evler 215 bin liradan, 3+1 evler 290 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Projenin teslim tarihi Mayıs 2013. Sosyal donatıları arasında havuz, sauna, fitness, çocuk oyun alanları ve dinlenme sahaları yer alıyor.


Emine Açar / BUGÜN


Geri Dön