24 / 04 / 2024

Anka Yapı Fikirtepe'de yıkım ruhsatını alan ilk firma oldu!

Anka Yapı Fikirtepe'de yıkım ruhsatını alan ilk firma oldu!

Kentsel dönüşüm bölgesi olarak dikkat çeken Fikirtepe'de bir çok firma ve çok geniş alan olmasına rağmen 1 yıldan beri bölgede tek yıkım ruhsatı alan firma Anka Yapı oldu



Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel 6 Nisan 2012 tarihi itibariyle Kadıköy Belediyesinden yıkım ruhsatını aldıklarını dile getirdi. Fikirtepedeki eski binaların yıkımına başladıklarını ve sözleşmesini yaptıkları parsellerden çıkan arsa üzerine projelerini gerçekleştireceklerini hatırlatan Temel, " Bununla ilgili olarak yıkımına başlayacağımız binalarda daha önce geri dönüşüm hurda malzemelerinin sökümü yapılarak binalar yıkıma hazır hale getirilmişti. Arsalarımızın tevhiden imar durumunu alarak Kadıköy  Belediyesi'ne yıkım için başvurumuz yapıldığında ilgili kurumlarla ilişik kesme yazıları istendi" dedi.

İGDAŞ, AYEDAŞ, İSKİ, TELEKOM gibi birimlerden ilişik kesme yazılarının elde edildiğine değinen Temel, "Yaptığımız müracaat neticesinde Kadıköy Belediyesi evraklarda eksik görmediği için Anka Yapı olarak firmamıza Fikirtepe set üstü Uzunçayır bölgesindeki arsamız için yıkım ruhsatını verdi. Bizde aldığımız yıkımı ruhsatıyla binaları yıkımına ve  molozları da taşımaya başladık. Önümüzdeki en geç bir ay içerisinde Fikirtepe'deki ilk parselde o eski binalar görünmeyecek boş ve temiz bir arsa ortaya çıkacaktır. Törenle yapılacak yıkım için kendimize alan açmak için 10-15 kadar binanın yıkacağız. Asıl yıkım törenimizi başta devlet büyüklerimizin teveccüh gösterip katılımlarıyla ve buradaki vatandaşlarımızla beraber yapacağız’’dedi.

Bu çalışmalarla ilgili geniş bilgi veren Anka Yapı Yön. Kur. Bşk. Şaadet Temel yıkım ruhsatı alabilmek için 224 hak sahibinden 3000 civarında evrak topladıklarını, bu evraklara en az 4’er makam imzasından 12 bin imza attırdıklarını söyledi. Yıkım ruhsatı alabilmek için yarım kamyon kağıtla uğraştıklarını söyleyen Temel, "Bu çalışmaların daha kısa olması durumunda kentsel dönüşümde canlılığın artacaktır. Diğer bütün diğer firmalara da başarılar dilem. Bölgede ilklerin firması olmasına devam edeceğiz ve kısa sürede bölgede ilk inşaata başlayan firma olarak daire satışlarına da başlayacağız" diyerek sözlerini bitirdi.

 

 


Geri Dön