19 / 03 / 2024

Anka Yapı, Fikirtepe'deki 'orta ada'dan çekilecek mi?

Anka Yapı, Fikirtepe'deki 'orta ada'dan çekilecek mi?

Anka Yapı ilk imzalara başlamış olmasına rağmen Mist İnşaat ile sözleşme imzalayarak yola devam etmek isteyen çoğunluk sesine lakayt kalmadı.



Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde ilk inşaata başlayan firma olan Anka Yapı orta ada isimli adasından çoğunluk vatandaşların Mist İnşaat ile anlaşarak devam etmek istemesi karşısında sessiz kalmadı. Anka Yapı çoğunluk vatandaşların sesine kulak vererek onların mağdur olmamaları için Mist İnşaat lehine 2207- 2208 - 2209 - 220 nolu orta ada isimli o adadan çekilme kararı aldı.


FİKENTDER Derneği Başkanı Yasin Bektaş'ın da çoğunluk vatandaşların mağdur olmamaları ve Fikirtepe'de işlerin hızlanması için iki firma arasında yaptığı arabuluculuk ve uzlaştırma girişimleri sonuç vermiş oldu. Mist İnşaat FİKENTDER Derneği'ne ve Dernek Başkanı Yasin Bektaş'a adadaki sorunun çözümü, vatandaşların mağdur olmamaları ve işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesi için Anka Yapı ile aralarında uzlaşma sağlanması ve nihai pozitif hedefe ulaşılması için yaptıkları yapıcı katkı ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti.


Konuya İlişkin FİKENTDER Dernek Başkanı Yasin Bektaş Yaptığı değerlendirmede , ''Biz STK olarak toplumdan ve özellikle üyelerimizden aldığımız destek ile faaliyet göstermekteyiz. Hangi firma olursa olsun şeffaf ve tarafsız bir şekilde özellikle böyle bir problemin çözümü ve uzlaşının sağlanması için gözettiğimiz ilk hedefimiz haklı, çoğunluk vatandaşların mağdur olmamaları ve iş yapmak isteyen firmaların önlerinin açılması idi. Bu konuda FİKENTDER '' Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği '' olarak bizim insiyatifimizle başlayan ve İ.B.B. Şehircilik ve Daire Başkanlığı'nın Gökhan Yılmaz Bey'in de katkıları ile sonuca ulaşılan bu girişim esnasında, her iki firmaya ve Yönetim Kurulu Başkanları Sayın Şaadet Temel Bey'e ve Sayın İmdat Ekşi Bey'e de gösterdikleri samimiyet ve yapıcı yaklaşımdan dolayı teşekkür ediyor, bizim de katkılarımızla mutlu ve pozitif sonuca ulaşılmış olmasından dolayı sevincimizi başta orta ada olmak üzere tüm üyelerimizle ve tüm Fikirtepelilerle paylaşmak istiyoruz" dedi.



Mist İnşaat, Anka Yapı ile yapılan uzlaşı sonrası Anka Yapı'nın yaptığı tüm masrafları karşılayacağını belirtti. Anka Yapı hem kendisi  hem de Mist İnşaat ile sözleşme imzalamış olan hak sahiplerinin tapularına koymuş olduğu şerhleri kaldırarak Mist İnşaat'ın şerhlerinin koyulmasının önünü açmış oldu. Mist İnşaat Anka Yapı'nın şerhleri kaldırılan 23 parsel tapularrının üzerine 19.09.2015 Cuma günü kendi şerhini koyarak orta adada imza oranı olarak elde ettiği 2/3 çoğunluğu pekiştirmiş oldu. Mist İnşaat da buna mukabil Anka Yapı aleyhinde açmış olduğu 3 davadan feragat ederek sürecin uzlaşı ile çözülmesinden dolayı memnuniyetini gösterdi.


Hala Anka Yapı ile sözleşmesi bulunan 10 parselde Anka Yapı'nın şerhi devam etmekte ve bu parsel sahipleri ile Mist İnşaat'ın anlaşması sonrası Anka Yapı bu şerhleri de peyderpey kaldıracak. Orta adada takribi yüzde 5 oranında da hiç bir firmaya imza atmamış parseller bulunmakta. Anka Yapı ile anlaşan Mist inşaat bayramdan sonra hızlı bir şekilde bu imzaları da tamamlayarak Fikirtepe projesini hayata geçirmeyi planlıyor


Türkiye



Geri Dön