19 / 03 / 2024

Anka Yapı'ya fesih şoku!

Anka Yapı'ya fesih şoku!

Anka Yapı'nın Fikirtepe'deki Evim Kadıköy Projesinin ikinci etabını oluşturması planlanan Büyük ve ikinci adasında sürecin uzaması ve bazı belirsizlikler, vatandaşların yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerini fesih etme kararı almasına sebep oldu.



Anka Yapı'nın Fikirtepe'de yaptığı Evim Kadıköy Projesinin ikinci etabını oluşturması planlanan Büyük ve ikinci adasında sürecin uzaması ve bazı belirsizlikler, vatandaşların yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerini fesih etme kararı almasına sebep oldu.


FİKİRTEPEHABER.com' un elde ettiği bilgilere göre, Fikirtepe'de bazı adalarda yaşanılan belirsizliklerin vatandaşlara olumsuz etkisi artık dayanılmaz hal almaya başladı. 


Anka Büyük adasında da bu ve benzeri belirsizlikler başta olmak üzere, firma tarafından ada içinde daha önceden boşalt verilmesine rağmen evini boşaltan vatandaşların tekrar geri çağrılması ve boşaltanlara kiraların ödenmediği iddiaları Anka Yapı adasında somut eylem girişimlerine sebep olmaya başladı. 


Arsa sahiplerinin iddialarına göre, firmanın mali yapısındaki bozukluk ve bazı diğer projelerindeki alacak verecek davalarının varlığı bu kararı almalarında etkili oldu. Vatandaşların aldığı bu son karar sonrası zaten belirsiz olan süreçte Fikirtepe Büyük adada firma - vatandaş ilişkileri de yeni bir boyut kazanmış oldu.


FİKİRTEPEHABER.com' a konuşan bazı arsa sahipleri imza atarken, Kendilerinin bu zamana kadar bitmiş yeni dairelerini almayı ümit ederek 3-4 yıl önce imzaladıkları kat karşılığı inşaat sözleşmelerinin gereğinin, ilgili firma tarafından bir türlü yerine getirilmemesi kendilerini ciddi manada mağdur ettiğini söylediler. Vatandaşlar yukarıda yazılı diğer iddialardan da kaynaklanan,  gelecekleri hakkında iyimser olmalarını engelleyen etkenlerin artması karşısında, mevcut haklarını koruma altına alabilmek umuduyla bu fesih kararını aldıklarını söylediler. 


29.10.2015 tarih ve Perşembe günü toplanan arsa sahipleri tuttukları avukatları eşliğinde gelecekleri hakkında yeni kararlar alarak fesih yolunda ilk adımı atmış oldular. 


Ada Malikleri temsilciler kurulundan yapılan açıklamada '' Ada halkının aldığı karar ile Anka firması ile feshe gidiliyor. Hayırlı olması dileği ile '' denilerek alınan son karar tüm kamuoyuna duyuruldu.




Anka Yapı Konu hakkında ne diyor ?


Anka Yapı Yetkilileri ile daha öncelerde yaptığımız görüşmelerde FİKİRTEPEHABER.com' a yaptıkları açıklamalarda, Büyük adada imzaların tamamen bitmemiş olmasından dolayı  yüzde 100 bütünlüğün sağlanamamış olması başta olmak üzere, Danıştay da alınan son kararla bazı parselleri bağlasa da genelde emsal teşkil edebilecek riskli alan ve Plan notlarındaki bazı maddelerin iptali sonrası oluşan belirsizlik sonucu boşaltma kararlarını askıya aldıklarını, vatandaşların iddialarının aksine ekonomik olarak sıkıntılarının bulunmadığı ve bazı ödemeleri hakkında koruma tedbirinin bulunduğunu belirtmişlerdi.


Anka Yapı daha öncesinden iptal edilen Fikirtepe Plan Notları sonrası kendilerinin iş yaparken diğer firmaların iş yapmadıklarını ve o zamanlarda halkın '' Anka çalışıyor siz neden çalışmıyorsunuz '' diyerek diğer firmaları tenkit ettiklerini belirten Temel, son gelinen süreçte kendilerinin aynı hataya düşmek istemediklerini iddia etti.


Fikirtepe'de ilk ruhsatı alan firma olan Anka Yapı Bürokratik gecikmelerin kurbanı mı oldu ?


2009 sonuda başlayan ve uzun süren Fikirtepe'de kentsel dönüşüm karmaşasının 2014 yılı sonuna kadar alınan son kararlara kadar devam etmesi bazı firmaların mali sıkıntı yaşamalrına sebep oldu. Uzayan süreç sonrası Fikirtepe Kentsel Dönüşümünde alt yapının tam olmasada bir nebze oturtulması bir çok firmayı rahatlatırken bazı firmalarında sürecin belirsizlikler içerisinde uzamasından dolayı ekonomik sıkıntı yaşamalarına sebep oldu. Yaşanan bu süreç, firmalara ekonomik olarak yansısa bile, Vatandaşlar nezdinde sosyal ve ekonomik çöküntülerin daha ağır hissedildiği gerçeğini görmemizi engellemiyor.


Peki süreç bundan sonra nasıl gelişecek, firmanın tepkisi nasıl olacak ? yei gelişmeler ve haberler için FİKİRTEPEHABER.com'u takip etmeye devam edin ...


Fikirtepe Haber 


Geri Dön