20 / 04 / 2024

ANKAFF 4. Ankara Mobilya Fuarı açıldı!

ANKAFF 4. Ankara Mobilya Fuarı açıldı!

Ankara Siteler Mobilya Üreticileri Derneği’nin (ANSİMOD) düzenlediği “ANKAFF 4’üncü Ankara Mobilya Fuarı”, ATO Congresium’da kapılarını ziyaretçilerine açtı. Açılışa Emrullah İşler ve Murat Alparslan, İlhan Erdal, ATO Başkanı Salih Bezci katıldı.



Ankara'nın kendine has mobilyasını yurt içi ve dışında tanıtmak amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen "ANKAFF  Ankara  Mobilya Fuarı", AK Parti Ankara milletvekilleri Emrullah İşler ve Murat Alparslan, MÜSİAD Başkanı İlhan Erdal, ATO Başkanı Salih Bezci ile sektör temsilcilerinin katılımıyla açıldı. İşler burada yaptığı konuşmada, Ankara'nın mobilya sektörüne yaptığı katkının altını çizdi. Tüm sektörlerde olduğu gibi mobilyada da marka değeri için profesyonelliğin gerektiğini söyleyen İşler, "Bunun için Ar-Ge'ye kaynak ayrılmalı" dedi. Türkiye'nin son zamanlarda karşı karşıya kaldığı tehditlerden söz eden İşler, birlik ve beraberlik içerisinde olunduğu sürece Türkiye'nin tüm zorlukları aşacağını söyledi. Vatandaşlara "Alışverişe, sokağa çıkın. Hiçbir şey olmamış gibi hayatınıza devam edin" diye seslenen İşler, "Ticareti tekrar canlandırmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.


"MOBİLYADA ÖNDEYİZ"

AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan ise Ankara'nın mobilya sektöründe de önde olduğunu belirterek, "Her birimiz bulunduğumuz sektörü daha üst noktalara taşımak için çalışmalıyız" dedi. Ankara Siteler Mobilya Üreticileri Derneği (ANSİMOD) Başkanı İsmail Biçer de, Ankara'nın mobilya sektörünün de başkenti olarak anıldığını ifade ederek, "Ankara'nın en büyük mobilya fuarı olan ANKAFF

Mobilya Fuarı'nda, Ankara'nın da tanıtımını yapmaya devam etmekteyiz" dedi. Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFİD) Başkanı Ahmet Güleç ise, "Son 10 yılda dünya ihracat sıralamasında 23'üncü sıradan 12'nci sıraya yükseldik. Türkiye'nin en önemli mobilya üretim şehirlerinden biri Ankara" diye konuştu. MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ise fuar alanını gezdiğinde kendisini Milano'daki fuarlarda gibi hissettiğini ifade etti. Tasarıma özen gösterilmesi gerektiğini de vurgulayan Erdal, "Üniversiteler ve özel sektör teşvikiyle tasarım atölyeleri yapılabilir" şeklinde konuştu.


Sabah 


Geri Dön