10 / 05 / 2024

ANKAmall AVM, Guinness'e başvuracak!

ANKAmall AVM, Guinness'e başvuracak!

Ankara'nın büyük alışveriş merkezlerinden ANKAmall, internet sitesinde "kapalı mekan için yapılmış en fazla görüntü kullanım rekoru" için Guinness'e başvuruda bulunacak



Kısa süre önce Web üzerinden dünyada ilk defa bir alışveriş merkezi için uygulanan, bilgisayar tabanlı 3 boyutlu adres gösterim sistemini devreye sokan ANKAmall Alışveriş Merkezi, bu defa alanında ilk dünya uygulaması olacak "sanal gezinti"yle alışveriş yapılmasına imkan veren sistemi tüketicilerin hizmetine sunacak.

ANKAmall Alıveriş Merkezi Müdürü Ozan Canbolat'ın AA muhabirine verdiği bilgiye göre, alışveriş merkezinin resmi internet sitesine giren bir tüketici, binlerce fotoğrafın birleştirilmesinden oluşan dünyanın en büyük kapalı mekan sisteminde dolaşabilecek, alışveriş merkezi içerisinde 360 derece gezinti yapıp, gezdiği mekanın gece ya da gündüz görüntüleri arasında kolayca geçiş yapabileceği gibi alışveriş merkezinde bulunan herhangi bir mağazayı sanal ortamda ziyaret de edebilecek.

REKORLARA ADAY
İlk aşamada 2 bin 403 adet fotoğraf, 367 panoramik sahneyi içeren ve her sahnedeki görüntüler birbirlerine bin 716 bağlantı noktası ile bağlanan sisteme, kısa süre içerisinde mağaza iç görüntüler de eklenecek. Bununla birlikte internetten ANKAmall Alışveriş Merkezi'ne giren bir tüketici, mağazaya girerek istediği ürünü 'tık'layarak satın alabilecek. Mağaza içi görüntülerin sisteme eklenmesi ile sistemdeki fotoğraf sayısı 5 bine ulaşacak. Halen www.ankamall.com.tr adresinde test yayını yapan sistem tamamlandığında "kapalı mekan için yapılmış en fazla görüntü kullanım rekoru" için Guinness rekorlarına başvuru yapılacak.

Çin menşeli dünyanın en büyük panoramik yazılım firması olan Easypano'nun yazılımı temel alınarak 2 Türk mühendis tarafından geliştirilen sistemin kurulumu için altı aydan bu yana 5 kişi çalışıyor.

ADRES SORMAK KALKACAK
Alışveriş kolaylığının yanı sıra, panoramik adres tarif sistemi, panoramik Türkiye iller haritası, tam küresel panoramik uydu haritası da internet sitesinde yer alacak. Bunlar aracılığıyla tüketiciler ANKAmall'deki herhangi bir adrese üç boyutlu olarak da kolaylıkla ulaşabilecek.

Sistem aracılığıyla, aralarında ANKAmall'unda bulunduğu yönetimini ve kiralamasını Ece Türkiye Proje Yönetimi A.Ş'nin yaptığı Türkiye'deki diğer alışveriş merkezleri de kolaylıkla birbirlerine bağlanabilecek ve tüketiciler bir merkezden diğerine sanal ortamda geçiş yapabilecek.

Yine bu sayede tüketiciler, sistemde bağlı bulunan tüm alışveriş merkezlerini sanal olarak gezme olanağına kavuşacak. Böylece alışveriş için uzaklık sorunu ortadan kaldırılmış olacak.
AA


Geri Dön