27 / 04 / 2024

ANKAmall domuz gribine karşı dezenfekte edildi!

ANKAmall domuz gribine karşı dezenfekte edildi!

ANKAmall Alışveriş Merkezi'ndeki ortak kullanım alanları "domuz gribi"ne karşı nano teknolojiyle üretilen bir ürünle dezenfekte edildi



Vatandaşların "Domuz Gribi" endişesiyle, büyük alışveriş merkezlerinden (AVM) uzaklaşmaları sonucunda günlük ciroları hızla düşen AVM esnafı zor günler yaşarken bu durum, AVM yöneticilerini de domuz gribinden korunma konusunda yeni arayışlara yöneltti.

ANKAmall'ün yöneticileri ise çareyi nano teknolojiyle üretilen bir ürünle ortak kullanım alanlarını dezenfekte etmede buldu. Yönetimini ve kiralamasını ECE Türkiye Proje Yönetimi A.Ş'nin gerçekleştirdiği, ANKAmall alışveriş Merkezi, Domuz Gribine karşı bir dizi önlem aldı.

Konuyla ilgili bilgi veren ANKAmall Alışveriş Merkezi Müdürü Ozan Canbolat, nano teknoloji kullanılarak üretilen bir ürünle alışveriş merkezinin ortak kullanım alanlarının dezenfekte edildiğini bu sayede işlem yapılan yüzeylerde Domuz Gribi'ne karşı 90 gün süreyle bir koruma kalkanı oluşturduklarını anlattı. Canpolat söz konusu işlemin, ortak kullanım alanlarındaki merdivenler, trabzanlar, yürüyen merdiven bantları, asansörler, fast food alanındaki masa ve sandalyeler, yük asansörleri, tuvaletler ve havalandırma filtreleri gibi daha birçok yüzeye uygulandığını bildirdi. Kullandıkları dezenfektanın içindeki
moleküllerin çok güçlü tutunma özelliği nedeniyle yüzeylere kısa sürede yapıştığını, kuruduktan sonrada da kesinlikle bulaşmadığını ve yapıştığı yüzeyden kopmadığını anlatan Canpolat, aynı yüzeylerin başka temizlik maddeleriyle temizlenmesi halinde de yaptıkları dezenfekte işleminin zarar görmediğini bildirdi.

Antimikrobik ve antibakteriyel özelliğe sahip söz konusu dezenfektanın hedeflenen yüzeye uygulandıktan sonra tüm reseptörleriyle oraya bağlandığını böylece etkinliğini tüm yüzeye aynı derecede homojen olarak yansıtabildiğini belirten Canpolat, ürünün antiviral etkisine ilişkin testlerin İ.Ü Tıp Fakültesi Viroloji ve Temel İmmünoloji Bilim Dalı tarafından gerçekleştirildiğini ve Domuz Gribine karşı uygulandığı yüzeylerde etkili olduğunun saptandığını bildirdi.

AVM'YE HASTANE PROSEDÜRÜ
Tüketicilerin gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilmeleri için olağanüstü önlemler aldıklarını ve alışveriş merkezindeki ortak alanlarda, detaylı hijyen ve temizlik kriterlerinin uygulandığını belirten Canbolat, bu önlemlerin hastanelerde uygulanan temizlik kriterlerinin aynısı olduğuna da dikkati çekti. Domuz Gribi salgını nedeniyle tüm temizlik ve güvenlik ekiplerinin, salgına karşı önlemler açısından uzmanlar tarafından eğitildiklerini, buna ek olarak temizlik ekiplerinin vardiyalarını artırdıklarını anlatan Canbolat, şunları söyledi:
"Sadece Sağlık Bakanlığı ve ilgili devlet kurumlarının değil, halkın yoğun olduğu mekan işletmecilerinin de salgına karşı çok dikkatli olması ve olağanüstü önlemler almaları gerekiyor. ANKAmall Yönetiminin koordinasyonunda salgın Türkiye'de ortaya çıkmadan eğitimlere başladık ve havalandırma önlemleri de dahil olmak üzere tüm önlemlerimizi aldık. Şu an en üst düzeyde grip salgınına karşı koruma sağlamış bulunuyoruz. Alışveriş merkezimizde bulunan tüm mağazalarımızı da aynı doğrultuda koordine ediyoruz. Alınan önlemler geçici değil. Grip salgını ortadan kalksa bile koruma kalkanımız devam edecek."
AA


Geri Dön