27 / 04 / 2024

Ankamall'de ücretsiz göz muayenesi yapılıyor!

Ankamall'de ücretsiz göz muayenesi yapılıyor!

Türk Oftalmoloji Derneği ve Ankara Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, göz tansiyonuna dikkat çekmek için ücretsiz göz taraması başlattı



Türk Oftalmoloji Derneği'nin Türkiye genelinde yapmakta olduğu glokom taramasının  Ankara  ayağı, Ankara Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından bugün ve yarın Ankamall alışveriş merkezi önünde, 16 Aralık Çarşamba günü ise Keçiören Belediyesi önünde yapılacak.

Göz muayenesi için özel olarak hazırlanmış tır, belirtilen tarihlerde merkezlerin önünde hazır bulunacak. Taramalar saat 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak yapılacak.

Ulucanlar Göz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Faruk Öztürk, amaçlarının halkı göz tansiyonu konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirterek, "Göz tansiyonu sinsi bir hastalıktır, körlükle sonuçlanabilir. Bunun için göz tansiyonunda erken tanı ve tedavi çok önemlidir" dedi.

Projenin, Türk Oftalmoloji Derneği Glokom Birimi Başkanı Prof. Dr. Nevbahar Tamçelik başkanlığında yürütüldüğünü bildiren Öztürk, ücretsiz göz muayenesinin Ankara ayağında Ulucanlar Göz Hastanesi'nden 8 uzman doktorun görev yaptığını söyledi.

Öztürk, göz tansiyonunun önüne geçilmesi için vatandaşların düzenli olarak göz muayenelerini yaptırarak, göz tansiyonunu ölçtürmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön