25 / 04 / 2024

Ankapark'ın inşaatına ilişkin 5 sorun TBMM'de!

Ankapark'ın inşaatına ilişkin 5 sorun TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yapılan Ankapark'ın inşaatına ilişkin olarak Başbakan Yıldırım'a 5 soru sordu..



Ankapark ın inşaatına ilişkin 5 sorun TBMM de!


CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yapılan Ankapark inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gökü sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


Önergesinde "Atatürk'ün 1925 yılında kurduğu Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk'ün vasiyeti de hiçe sayılarak saray, yol ve park yapılarak, büyük bir bölümü de imara açılarak yok edilmiştir.


Tarihi, kültürel ve doğal anlamda Ankara'nın en önemli alanlarında biri ve Ankaralıların buluşma noktası olan Atatürk Orman Çiftliği bünyesindeki Hayvanat Bahçesi de Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından "Ankapark" inşaatı bahane edilerek yıllar önce kapatılmış, buradaki hayvanların büyük bölümü de telef olmuştur." diyen CHP'li Gök konuya ilişkin 5 soru sordu.


Gök'ün soruları

1- Atatürk Orman Çiftliği arazisinin çok büyük bir bölümünü kaplayan Ankapark inşaatı ne zaman tamamlanacaktır?


2- İnşaatın yapıldığı alanın zemin etüdü yağılmış mıdır? Bu arazinin zemininin, söz konusu parkın yapımına elverişli olmadığına ilişkin iddialar doğru mudur?


3- Ankapark'ın hizmete açılması için neden beklenmektedir?


4- Ankapark inşaatı için yıllar itibariyle ne kadar harcama yapılmıştır ve bundan sonra yapılması gereken harcama ne kadardır?


5- Ankapark'ın yapımı bahane edilerek kaldırılan hayvanat bahçesi yeniden ne zaman Ankaralıların ziyaretine açılacaktır?





Geri Dön