19 / 04 / 2024

Ankapark ne zaman açılacak?

Ankapark ne zaman açılacak?

Başkent Ankara'yı 21 yıldır yöneten Belediye Başkanı Melih Gökçek, gündeme ve özel hayatına ilişkin soruları HaberTürk'ten Kübra Par’a yanıtladı. Gökçek Ankapark'ın açılış tarihini de verdi...




Başkenti 21 yıldır yöneten Belediye Başkanı Melih Gökçek, gündeme ve özel hayatına ilişkin soruları HaberTürk'ten Kübra Par’a yanıtladı. Melih Gökçek röportajda Ankapark'ın açılış tarihi hakkında da bilgi verdi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği'nde hayata geçirilen Ankapark projesinde yürüyüş yolları ve giriş kapısında yüzde 70 seviyesine ulaşıldı. 


2 milyon 100 bin metrekare genişliğindeki bir alana kurulan Anka Park ile Başkentliler hem doğal yaşamı kucaklayacak hem de Disneyland benzeri eğlenceli ve muhteşem bir Parka kavuşacak. Proje tamamlandığında Ankara, sadece Türkiye’nin değil Ortadoğu’nun da en büyük hayvanat bahçesine sahip olacak. 


Anka Park'ın içerisinde yaklaşık 5 kilometrelik hat üzerinde Tema Park’ın tamamında dolaşacak hem ulaşım hem gezinti amaçlı nostaljik kara tren, ayrıca Tema Park ve hayvanat bahçesi arasında ulaşımı sağlayan 2 kilometre uzunluğunda monoray bulunacak. Tema Park ve hayvanat bahçesi içerisinde hem ulaşım hem de gezinti amaçlı 8 km uzunluğunda teleferik ulaşım hattı yer alacak.


Anka Park künyesi:

Açık alan: 1 milyon 46 bin 600 metrekare, 

Kapalı alan: 16 bin 100 metrekare,

Toplam alan: 1 milyon 200 bin metrekare,

Otopark alanı: 278 bin metrekare (6 bin araçlık)

Doğal Yaşam Parkı alanı: 940 bin metrekare 

Oyuncak sayısı: 1.217 adet oyuncak, Universal Studio Sinema Sistemi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday 70 metrelik dev dinozor.

Roller Coaster sayısı: 14 adet (dünyanın ünlü tema Parklarında bu sayı 3-4),

Beklenen ziyaretçi sayısı: Yılda en az 10 milyon kişi



Ankapark  Ankara  ne zaman açılacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaptığı açıklamada "Bu yıl sonuna kadar bitecek inşallah. Durmadan yürütmeyi durdurma kararı çıkarıyorlar, işler duruyor" dedi


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bitirmeyi vadettiği 10 proje:


Temapark 

İnanç müzesi 

Hacıbayram’daki restorasyonun tamamlanması 

Kuzey Yıldızı Camii Projesi 

Ulus tarihi kent merkezi projesinin tamamlanması 

Hatip Çayı’nda Ankara Boğazı Projesi

Dikmen Vadisi’ndeki 4. ve 5. son etaplar 

Dünyanın en büyük 4. hastanesi projesi 

Ankara’nın çeşitli yerlerine teleferikler 

Güney Uydu Kent ile dar gelirlilere konut projesi



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön