26 / 04 / 2024

Ankapark ne zaman açılacak?

Ankapark ne zaman açılacak?

ANKARA Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazi üzerinde inşaa edilen ve planı mahkeme tarafından iptal edilen Ankapark'ın açılışı muammaya dönüştü. Başkan Melih Gökçek, sosyal medya hesabından Ankapark'ın 'gelecek yıl bu zamanlar' açılacağını yazdı.



Başkan Melih Gökçek, sosyal medya hesabından Ankapark'ın 'gelecek yıl bu zamanlar' açılacağını yazdı. 


ANKARA Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazi üzerinde inşaa edilen ve planı mahkeme tarafından iptal edilen Ankapark'ın açılışı muammaya dönüştü. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'tamamlandığında 1.5 milyar TL'ye mal olacağını' açıkladığı Ankapark'ın açılış tarihi de'farklı açıklamalarla sürekli ileri bir tarihe erteleniyor. 30 Mart yerel seçimlerinden önce 2014'ün sonunda hizmete açılır" denen Ankapark, 2015'in bitimine 3 ay kala hala açılamadı. Son olarak Başkan Gökçek, sosyal medya hesabından bir kullanıcıya verdiği cevapta, "Ankapark inşaallah gelecek sene bu zamanlar hizmete girer." diyerek 2016 Eylül ayını işâret etti. Gökçek'in bu açıklaması, "Ankapark'ın sonu da Keçiören metrosu gibi mi, olacak?" yorumlanna neden oldu. 


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 30 Mart 2014 yerel seçiminden hemen önce 'en büyük projem' dediği Ankapark'ta çalışmalar devam ediyor. Gökçek, daha önce 2014'ün sonunda, ardından da 2015 yılı sonunda açılacağı söylenen Ankapark'ın 'gelecek yıl bu zamanlar' açılacağını açıkladı.

 

TANITIM MERKEZİ, METRO OTOPARKINI İŞGAL ETTİ 

Ankapark'ın tanıtımı için Akköprü metro durağı çıkışma kurulan Tanıtım Merkezi de vatandaşlardan tepki çekiyor. Merkezin metro otoparkını işgal ettiğini, metroya binmek isteyen ve araçlarına metroda bırakmak isteyenlerin bunu yapmadığını belirtildi. Tvvitter'da bir kullanıcı, "Ankapark tanıtımı uğruna aylarca metro otoparlo işgal ediliyor. Keyfine göre çalışan bir belediye!" diyerek tepki gösterdi. Tanıtım merkezi için içeriye otorobot ve oyuncaklar yerleştirilirken, dışanya da' aynı' şekilde dinozor ve robot heykelleri konmuştu. Zaman, 9 Mayıs'ta törenle açılışı gerçekleştirilen Ankapark Tanıtım Merkezi yapım işi ihalesinin 15 Mayıs'ta yapıldığını duyurmuş, haber kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. 


MAHKEME PLANI İPTAL ETTİ, BAKANLIK YENİSİNİ YAPTI 


Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde bulunan Ankapark'ı da kapsayan l/10.000'lik Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı, meslek odalannın açtığı dava sonucu  Ankara  5. îdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Plansız kalan Ankapark'la ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlıgı'nda yeni bir plan hazırlandı ve geçtiğimiz günlerde askıya çıktı. Ankapark alanının ismi değiştirilerek, "fuar, panayır ve festival alanı" olarak değiştirilen yeni plan da askı sürecinin aardından meslek odalan tarafından yargıya taşınacak. 2006 yılında AOÇ'de plan yapma yetkisini 10 yıllığına Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne veren Çevre ve Şehircilik Bakanlıgı'nın bu yeni planı kamuoyunda tartışmaya neden olarak, "Bakanlık belediyeyi yok sayarak, 'sen yapamadın ben yapıyorum' dedi." şeklinde yorumlandı. 


Zaman


Geri Dön