19 / 04 / 2024

Ankapark ne zaman açılacak?

Ankapark ne zaman açılacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ankapark'ın 2016 yılı Ağustos ayı sonunda açılmasını planlıyoruz" açıklamasında bulundu. İtalya, Güney Kore ve Hollanda Büyükelçileri, Gökçek'i ziyaret etti.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,  "Ankapark'ın 2016 yılı Ağustos ayı sonunda açılmasını planlıyoruz" açıklamasında bulundu.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İtalya, Güney Kore ve Hollanda'nın  Ankara  Büyükelçileri, Gökçek'i makamında ayrı ayrı ziyaret etti.


Melih Gökçek, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, Türkiye ile İtalya arasındaki ekonomik ilişkilerin en üst seviyede olduğunu belirtti.


 Yapımı devam eden Ankapark'taki oyuncakların bir kısmının da İtalya'daki firmalardan alındığını ifade eden Gökçek, ayrıca "Ankapark'ın 2016 yılı Ağustos ayı sonunda açılmasını planladıklarını" kaydetti.


Büyükelçi Mattiolo da "Ankara'nın yaşanması çok rahat bir başkent" olduğunu, Ankapark gibi parklarla da çok büyük bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.


- "Ankara'nın Kore'de tanıtımı için elimden geleni yapacağım"


Güney Kore Büyükelçisi Yunsoo Cho da ziyaretinde, Türkiye'nin dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu vurgulayarak, geçen yıl yaklaşık 200-250 bin Koreli turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini bildirdi.


Ankara'ya gelen turist sayısında da büyük artış görüldüğünü aktaran Cho, "Kore ve Türkiye arasındaki iş birliği gitgide artıyor. Ankara'nın Kore'de tanıtımı için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.


Melih Gökçek de iki ülke arasındaki olumlu ilişkilerden memnuniyet duyduğunu belirterek, Ankara'da Kore Parkı, Kore'de de Ankara Evi bulunmasının iyi ilişkilerin göstergesi olduğunu vurguladı.


Hollanda  Büyükelçisi Cornelis Van Rij de Ankara'da yaşamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Gökçek'e, Ankara'ya hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.


Rij,  "Ankara'da birçok diplomatik temsilciyi misafir ediyorsunuz ve kendimizi evimizde hissediyoruz. Ankara'da hava çok temiz ve pırıl pırıl bir gökyüzü var. Bu anlamda şehrin mükemmel bir geleceği olduğuna inanıyorum" görüşünü paylaştı.


AA



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Makamında 10 ülkenin büyükelçilerini ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Ankapark'ın önümüzdeki yaz hizmete gireceği müjdesini verdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İtalya, Güney Kore, Hollanda, Tunus, Hindistan, Almanya, Nijer, Şili, Karadağ ve Singapur büyükelçilerini makamında konuk etti. İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo'yi ağırlayan Gökçek, iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin en üst seviyede olduğunu ifade ederek, Büyükşehir'in yapımına devam ettiği Ankapark'taki oyuncakların bir kısmının İtalya'dan alındığını ve parkın Ağustos 2016'da açılmasının planlandığını söyledi. 


"ÇOK RAHAT BAŞKENT" 

Gökçek'e hizmetleri için teşekkür eden konuk Büyükelçi Mattiolo da Ankara'nın "çok mükemmel" bir şehir olduğunu kaydederek, "Yaşaması çok rahat bir başkent. Ülkenin merkezinde olmasına rağmen çok güzel planlanmış. Ankapark gibi parklarla da cazibe merkezi olacağına inanıyorum" dedi. Dünyanın en büyük tema parkının Büyükşehir tarafından yapıldığını kaydeden Gökçek, 1 milyon 200 bin metrekarelik alanda, bin 217 oyuncağın bulunacağını, dünyanın en büyük dinazorunun da Ankapark'ta olacağını ve Guiness'e gireceğini kaydetti. Gökçek'in makamında ağırladığı diğer konuğu Güney Kore Büyükelçisi Yunsoo Cho oldu. Geçtiğimiz sene yaklaşık 200-250 bin Koreli turistin Türkiye'ye ziyarete geldiğini, Ankara'ya gelen turist sayısında da büyük artış olduğunu anlatan Büyükelçi Cho, "Kore ve Türkiye arasındaki işbirlikleri gitgide artıyor. O yüzden çok gurur duyuyorum" dedi. 




 


Geri Dön