19 / 04 / 2024

Ankapark ne zaman açılacak?

Ankapark ne zaman açılacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2015 yılının en önemli çalışmalarından biri olarak nitelendirdiği, dünyanın en büyük temaparkı Ankapark’ın bu yıl Kasım ayında bitirilmesinin planlandığını söyledi...




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında görüşülen Büyükşehir, EGO ve ASKİ’nin 2015 yılı Faaliyet Raporları öncesi, yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili, sinevizyon görüntüleri eşliğinde meclis üyelerine sunum yaptı.



-ANKAPARK, 2017 NİSAN’DA AÇILIYOR

Başkan Gökçek, 2015 yılının en önemli çalışmalarından biri olarak nitelendirdiği, dünyanın en büyük temaparkı Ankapark’ın bu yıl Kasım ayında bitirilmesinin planlandığını da bildirerek, “Ankapark, şu anda yüzde 75’lerde bitirilme oranına sahip. Muhtemelen Kasım ayında açılabilir. Ancak yurtdışından gelen uzmanlar, o ayda açılmasının, Ankapark’ın ölü doğacağı anlamına geldiğini söylüyorlar. Bu yüzden görkemli bir açılış olabilmesi için gelecek sene Nisan ayında açacağız” diye konuştu.


-TELEFERİK HATTI UZUYOR 

Türkiye’nin toplu taşım amacıyla hizmet veren ilk teleferiği olan Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının uzatılmasının da gündemlerinde olduğunu anlatan Başkan Gökçek, “Bu hafta arkadaşlarla görüştük. Yaklaşık 1,5-2 kilometre daha uzatarak, bir etap daha yapıp, Keçiören Yükseltepe’yi de bağlamak istiyoruz” dedi. 

Meclis üyelerinin ilgiyle takip ettiği sunumda, Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı hızla devam eden Osmanlı Halk Pazarı’nın 15 gün içinde, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki Mobilya Sarayı’nın ise Mayıs ayı itibariyle açılacağı müjdelerini verdi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi





Geri Dön