26 / 04 / 2024

Ankapark projesine 21.4 milyon TL daha yatırım yapılacak!

Ankapark projesine 21.4 milyon TL daha yatırım yapılacak!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edilen Ankapark projesine 21.4 milyon TL daha yatırım yapılacak. Ankapark projesi için bu yıl yapılan 3 ihalede sözleşmeler imzalandı.



Yapımına şu ana kadar 1 milyar TL’nin üzerinde para harcanan Ankapark projesinin maliyetleri her geçen katlanarak büyüyor. 2015 yılında oto robot ve dinozor heykelleriyle uzun süre gündemden düşmeyen Ankapark için 2016 yılında yapılan üç ihale ile tam 21 milyon 422 bin TL’lik harcama yapılacak. Ankapark, aksi yöndeki mahkeme kararlarına rağmen  Ankara  Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edilmişti.


13 milyon TL’ye oyuncak tren


Belediye Meclisi’nde AKP’li, CHP’li ve MHP’li meclis üyelerini sık sık karşı karşıya getiren tartışmalara da neden olan Ankapark için 2016 yılında üç ihale yapıldı, sözleşmeler imzalandı.


Üç ayrı sözleşmenin bedeli ise dudak uçuklatacak cinsten: Servis binalarının yapım işi 12 milyon 950 bin TL’ye, hız treni oyun ünitesi tema binası yapım işi 8 milyon 420 bin TL ve hareketli sinema binası iç mekan teması ve dış cephe teması mimari ön projesi hizmet alım işi 52 bin TL’ye verildi. 


70 havuz daha geliyor


Geçenlerde basında yer alan haberlere göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şehre yeni havuzlar yapmak için ihaleye çıktığı ortaya çıkmıştı. Hürriyet’in haberine göre havuzlarda yer alacak soyut heykeller için de yüklü bir alım yapılması öngörüldü. Yapılacak 70’ten fazla havuz için 15 milyon TL’den fazla para harcanacak.


Meydan


Geri Dön