25 / 04 / 2024

Ankapark projesine ikinci durdurma kararı!

Ankapark projesine ikinci durdurma kararı!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) hayvanat bahçesi yenileme alanına ait, Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve meslek odalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na açtığı davada 18. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulmasına karar verdi.




 Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı açıklamada, bu kararın AOÇ’de verilen mücadelede haklılığın hukuksal göstergesi olduğunu belirtti. Candan, mahkemenin verdiği kararda; “Atatürk Orman Çiftliği arazileri üzerinde yapılaşma yapılamaz” hükmüne karşın, Dava konusu alanda ücretli giriş yapılarak kullanılacak Ankapark gibi ticari tesis öngörüldüğü, alanın mutlak tarım alanı olduğu yaklaşımıyla yürütmenin durdurulduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyesi şimdi Ankapark’ta harcadığını ifade ettiği 800 milyonun hesabını nasıl vereceğini düşünsün” dedi. Candan şöyle devam etti:


Akıl dışı uygulama

“Atatürk Orman Çiftliği arazilerinde, Kaçak Saray da dahil Ankapark, yollar hepsi yasadışı duruma geldi. Oraya bir çivi bile çakılmaması gerekirken, Kaçak Saray’la bağrına beton hançer, Ankapark ile metal yığını çakıldı. Bu süreçte biz odalar olarak, bu alanda neden yapılmaması gerektiğini, tarım arazisi olduğunu, Atatürk’ün şartlı bağış yaptığını, Ankara’nın nefes koridoru olduğunu anlattık, anlamadılar. Bilim dışı, akıl dışı uygulamalarla, bize ait olanı almaya çalışıyorlar. Kamunun bütçesini yasadışı projelere aktararak kamuya zarar veriyorlar. Mahkemenin kararı ders niteliğindedir. Bu kararla yöneticileri bir kez daha hukuka uymaya davet ediyoruz.”


Yeni Çağ


Geri Dön