28 / 03 / 2024

Ankapark turizmi canlandıracak!

Ankapark turizmi canlandıracak!

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Birol Akman, AOÇ'de yapımı devam eden Ankapark'ın, otelciler ve turizmcilerin de umudu olduğunu söyledi. Akman, "Proje tamamlandığında Ankara'nın, yerli turistin akınına uğramasını umuyoruz" dedi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen ve 1 milyon metrekarelik alanıyla Avrupa'nın en büyük tema parkı adayı olan Ankapark, turizm sektörünün de umudu haline geldi. Ankara'da hizmet veren otel işletmecilerinin çatı kuruluşu olan Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği'nden (ATİD) yapılan açıklamada, projenin önemine işaret edildi. ATİD Başkanı Birol Akman, yapımı Atatürk Orman Çiftliği'nde devam eden Ankapark'ın biran önce tamamlanarak hizmete açılmasını beklediklerini söyledi. 

En başından beri projeyi desteklediklerini vurgulayan Başkan Akman, "Biliyoruz ki Ankapark tamamlandığında turizm sektörü canlanacak, otellerin doluluk oranı artacak. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çok şey borçluyuz. Kendisinin vizyoner ve yenilikçi bakış açısı sayesinde Ankara'nın turizmde de hak ettiği noktaya geleceğini umuyoruz" diye konuştu.

 

"TURİZM VE EĞLENCE BİR ARADA" 


Ankara'ya gelen turistlere turizm ve eğlenceyi bir arada sunma konusunda ciddi sorunlar yaşandığının altını çizen Başkan Akman, "Her zaman ifade ettiğimiz gibi şehrimizin turizm alanında güçlü yatırımlara, çok güçlü tanıtım atağına ihtiyacı var. Ankapark Projesi, bu anlamda şehrimize eşsiz katkılar sunacak bir yatırımdır. Tamamlandığında kentin turizm gelirlerini artıracağına inancımız tamdır. Bugün şehrimizdeki oteller ne yazık ki kapasitesinin çok altında bir doluluk oranıyla ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Ankapark, özellikle iç turizmin gelişmesinde mihenk taşı olacak, otellerin doluluk oranını artıracaktır" dedi.


'Şimdiden tanıtılmalı' 


Ankapark'ın başlangıçta çok yoğun bir şekilde yerli turisti Ankara'ya çekeceğini ifade eden Birol Akman, şöyle devam etti: "Zaten doğrusu da bu. İç turizm gelişmeden, dış turizmin gelişmesi beklenemez. Dolayısıyla sektör temsilcileri olarak şimdiden Ankapark Projesi'nin iç turizmde tanıtımını çok iyi yapmak,yerli turisti çekmek zorundayız. Önümüzdeki yılın ortalarında açılması " planlanan Ankapark faaliyete duyurmak durumundayız. Tanıtım ayağını tamamlayabilirsek, Ankapark açıldığı andan itibaren kent turizminin en önemli ayağı haline gelecektir."



Habertürk Ankara



Haber Sabah'ta şöyle yer aldı


Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen ve 1 milyon metrekarelik alanıyla Avrupa'nın en büyük tema parkı adayı olan Ankapark, turizm sektörünün de umudu haline geldi. Ankara'da hizmet veren otel işletmecilerinin çatı kuruluşu olan Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği'nden (ATİD) yapılan açıklamada, projenin önemine işaret edildi. ATİD Başkanı Birol Akman, yapımı Atatürk Orman Çiftliği'nde devam eden Ankapark'ın biran önce tamamlanarak hizmete açılmasını beklediklerini söyledi. En başından beri projeyi desteklediklerini vurgulayan Başkan Akman, "Ankapark tamamlandığında turizm sektörü canlanacak, otellerin doluluk oranı artacak. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çok şey borçluyuz" diye konuştu.


Sabah


Geri Dön