29 / 03 / 2024

Ankapark'ın inşaat çalışmaları devam ediyor!

Ankapark'ın inşaat çalışmaları devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları devam eden ve dünyanın sayılı Tema parkları arasında yer alacak olan ANKAPARK' ta çalışmalar son sürat devam ediyor.



Binlerce oyuncağın yanı sıra, 7'den 7O'e her yaştaki eğlence ve adrenalin tutkunlarının merakla beklediği ANKAPARK'ın devam eden inşaat çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi bürokratları yerinde inceledi. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi aralarında Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Osman Özbayrak ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ömer Faruk Erciyes'e ANKAPARK inşaat alanını gezdiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, proje üzerinden de yöneticilere bilgi verdi.

 

Büyükşehir yöneticilerine önce kapalı alanları gezdiren Üçpınar, Temapark'taki kapalı alan çalışmalarında sona gelindiğini, 10 adet kapalı alandan 6 tanesinin şu an tamamlanmak üzere olduğunu, 4 tanesinin de şubat ayının sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiği bilgisini verdi. 

100 bin metrekarelik havuz inşaatının hemen hemen tamamlanmak üzere olduğunu, fıskiyenin de altyapı çalışmalarının devam etliğini kaydeden Vedat Üçpınar, "Havuzla ilgili sadece bir yalıtımımız kalacak onun için de sıcak günleri bekleyeceğiz" dedi. 


Bıınıın yanı sıra ANKAPARK'ın giriş kapısı inşaatının çok hızlı bir şekilde devam ettiğini bildiren Üçpınar, "Giriş kapımız ANKAPARK'ın simgesi, onun da hızlı bir şekilde yapımı devam ediyor" dedi. Üçpınar, ANKAPARK'ın Tema Park bölümü ile ilgili şu bilgileri verdi: "Açık alan oyuncak bölümünde ise 90 adet oyuncak için temelimiz hızlı bir şekilde devam ediyor. Şu an kurulan iki tane oyuncağımız var. 

Anadolu Bulvarı tarafındaki yerde en büyük Roller Coaster'ımızın olduğu alanda temel bitmek üzere, şubat ayının ilk haftasından itibaren montaja geçeceğiz. Tema Park bölümünde hemen hemen bütün altyapı çalışmaları -özellikle kanalizasyon, yağmur suyu- bitti. Şu an pompa alanlarının çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bundan sonra Tema giydirme çalışmalarına başlayacağız. Biten kapalı çadırlarımızın temalarının giydirilmesi, havuzumuzun yalıtımı, gösteri alanlarının yapılması, kara tren hatlarının yapılması, mono-rail hatlarının yapılması devam ediyor. Bu arada servis yollarımızı oluşturduk. Ayrıca parkımızın çevresini tam tur olarak atan 12 metre genişliğindeki servis yolumuzun şu an üçte ikilik bölümü bitti." 


Belde


Geri Dön