25 / 04 / 2024

Ankapark'ın planı değişti, inşaata devam!

Ankapark'ın planı değişti, inşaata devam!

Ankara 18. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilen Ankapark için hazırlanan yeni imar planında yapılan değişiklik, Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi...




Büyükşehir Belediye Meclisi, mahkeme kararları doğrultusunda Ankapark'ın planında değişiklik yaptı. Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez Başkanlığı'ndaki Meclis toplantısında, yeni Cumhurbaşkanlığı Konutu bölgesindeki yol güzergâhlarına yeni isimler konulmasına ilişkin Başkanlık Yazısı, oy birliği ile kabul edilirken, Ankapark Projesi'nde gerçekleştirilen imar planı değişikliği de oy çokluğu ile karara bağlandı. 


"YOL BÜTÜNLÜĞÜ KAYBEDİLDİ" 


Yeni Cumhurbaşkanlığı Konutu'nun bulunduğu bölgede yeni açılan yollara isim verilmesine ilişkin madde de Meclis'e Başkanlık Yazısı olarak geldi. Yazıda; Yenimahalle ilçesi Beştepe, Emniyet ve Gazi Mahalleleri ile Etimesgut İlçesi Bahçekapı Mahallesi sınırlarından geçen Alparslan Türkeş Caddesi, yeni Cumhurbaşkanlığı Konutu'nun önünden geçen ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarına kadar giden yeni yolun açılması nedeniyle yol bütünlüğünün kaybedildiği ifade edilerek bu kapsamda yeni açılan 4 farklı yol güzergâhı üzerinde bulunan cadde ve bulvarlara yeni isimler verilmesi önerisi yer aldı. Buna göre; 1 No'lu yol güzergahı olan Yenimahalle- Etimesgut- Çankaya İlçe sınırları içinde bulunan Beştepe-Bahçekapı-Söğütözü mahallelerini kapsayan Alparslan Türkeş Caddesi'nin, 11. Sokak ile birleştirilip uzatılan 25 metre yol genişliği olan caddeye "Alparslan Türkeş Caddesi" verildi. 


CADDE İSMİ DEĞİŞTİ 


Belediye Meclisi Yenimahalle'deki Emniyet ve Gazi mahallelerinden geçen 40 metre genişliğindeki 2 No'lu yola "Cumhurbaşkanlığı Bulvarı", aynı bölgedeki Emniyetin önünden geçen 15 metre genişliğindeki 3 No'lu yola "Yeni Çiftlik Caddesi", Yenimahalle Beştepe önünden geçen 12 metre genişliğindeki yolun Mevlana Bulvarı'na bağlanması nedeniyle "Cumhurbaşkanlığı Caddesi" isimleri verildiğine dikkat çekti. 


AOÇ'DEKİ ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR


Belediye Meclisi'nde komisyonlarda görüşülerek Meclis gündemine gelen bir diğer önemli madde ise  Ankara  18. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilen AOÇ alanındaki Ankapark Projesi oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları süren Ankapark'ın mahkeme kararı doğrultusunda Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık komisyonundan gelen koruma amaçlı uygulama imar planları Meclis'te oy çokluğu ile karara bağlandı. Böylece AOÇ Hayvanat Bahçesi alanındaki çalışmalar kabul edilen karar doğrultusunda devam edecek. 


Sabah



Geri Dön