29 / 03 / 2024

Ankapark'ın yeşillendirme çalışmaları ne zaman bitecek?

Ankapark'ın yeşillendirme çalışmaları ne zaman bitecek?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına hızla devam edilen Avrupa’nın en büyük tema parkı olan ANKAPARK’ta yeşillendirme çalışmaları sürüyor.



Oyuncaklarıyla, içeriğindeki çeşit çeşit aktivite ve dinlenme alanlarıyla Başkent’in eğlence merkezi olacak ANKAPARK’ta çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da parkı, yeşilin her tonuyla beziyor. Büyükşehir Belediyesi, ANKAPARK’ta bugüne kadar 5 bin 629 boylu ağaç ile 87 bin çalı grubunun dikimini gerçekleştirdi. Renk cümbüşü içinde yeşillerle bezenen ANKAPARK’ta, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile ANFA ekipleri, parkın yeşiline yeşil katmaya devam ediyor. ANKAPARK’ta ithal ağaç tercih etmelerinin en büyük nedeninin, gelişmiş ve büyümüş olmalarından kaynaklandığını kaydeden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri, bu sayede de zamanı satın alarak, 20 yaşından büyük, 10 metre uzunluğunda ve gövde genişlikleri 30 santimetrenin üzerinde olan ağaçlar diktiklerini ifade ettiler.


Ankapark'tan son kareler!


TEMİZ VE BOL OKSİJENLİ BİR ORTAM

ANKAPARK’a dikilen ağaçlar ve çalılar ile ziyaretçilere temiz ve bol oksijenli bir ortamda eğlenme imkanı sunulacağının altını çizen yetkililer, dikimi gerçekleştirilen ağaçlara ilişkin şu bilgileri verdiler:

“Akçaağaç, taş armudu, huş, gürgen, mabet ağacı, bambu, çınar, meşe, ıhlamur, sofora, at kestanesi, sığla, gladiçya gibi 19 farklı türdeki boylu yapraklı 4 bin 501 ağacın dikimini gerçekleştirdik. Bunların yanı sıra sedir, ladin, porsuk, mazı gibi 8 farklı türde 1128 adet ibreli ağaç ile 87 bin adet ardıç, taflan ve gül türünde çalı grubu da ANKAPARK’a dikildi. Ağaç dikim çalışmalarımız devam edecek.”



Hürriyet


Geri Dön