24 / 04 / 2024

Ankapark'ın yüzde 65'i tamamlandı!

Ankapark'ın yüzde 65'i tamamlandı!

Amerika'dan Çin'e dünyanın dört bir yanındaki temaparkların en büyüğü olan Ankapark'ta bin kişilik bir ekiple çalışmalar devam ediyor. Parkın yüzde 65'lik bölümü tamamlandı.



Amerika'dan Çin'e dünyanın dört bir yanındaki temaparkların en büyüğü olan Ankapark'ta bin kişilik bir ekiple çalışmalar devam ediyor. Parkın yüzde 65'lik bölümü tamamlandı.


Haziran 2013'te ilk kazmanın vurulduğu Ankapark'ta çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan hayvanat bahçesinin yeniden düzenlenmesi ile kentin eğlence ve yeşil alan konusunda yeni merkezi haline gelecek olan Ankapark 2 ayrı bölümden oluşuyor. Ankapark'a gelecek olan yerli ve yabancı turistler 1 milyon 200 bin metrekarelik Temapark'ta bin 217 adet farklı oyuncakla eğlenceyi doruğa çıkarırken 940 bin metrekarelik Doğal Yaşam Parkı'da safari yapma imkanı bulacak. 


ÇAĞDAN ÇAĞA SERÜVEN 

Doğal Yaşam Parkı ve Temapark'ı ile ikiye ayrılan Ankapark'ın oyuncak bölümü olan Temapark'ta kapalı ve açık olmak üzere iki büyük bölümden oluşuyor. Dünya'nın en büyük kapalı alana sahip olan Rusya'daki temaparktan 10 kat daha büyük olan Ankapark'taki kapalı alanlar oyun severleri çağdan çağa atlatmayı hedefliyor. 10 adet çadırdan oluşan Temapark'ın kapalı alan bölümünde 240 adet dinazordan oluşan Dinozor Ormanı, Uzay, Strateji, Futbol, Uçan Sinema, Dijital Savaşlar ve Oto Robotlar gibi bölümler bulunacak. Temapark'ta 400 adet son teknoloji atarilerin de bulunacağını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, "Buraya gelecek olan yerli ve yabancı turistler adeta oyuna doyacak. Burası o kadar büyük bir park olacak ki içeri girenlerin parkı tam anlamayla gezebilmesi için iki güne ihtiyacı var. Dünya'nın en büyük kapalı alana sahip olan parkımızdaki çadırları gezecek olan eğlence severler adeta çağdan çağa geçecek. Dinozorlar ile ilk çağları yaşayacak olan turistler uzay ve dijital alanlar ile geleceğe yolculuk yapacak. Burada bulunacak olan dinozorlar sayesinde Guinness Rekorlar Kitabı'na gireceğiz"dedi. 


YÜZDE 65'İ TAMAMLANDI 

Bin 217 adet farklı türden oyuncağın alımının yapıldığını ve şuanda parkta temalandırma çalışmalarına geçildiğini ifade eden Başkan Vedat Üçpınar, "1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Ankapark'ın yüzde 65'lik bölümü tamamlanmış durumda. Temapark'ın inşaat çalışmaları bitti ve şu anda en ciddi iş olan temalandırma çalışmalarımız devam ediyor. Günde bin kişi ile yaptığımız temalandırma çalışmaları bittiğinde  Ankara  prestij projesine kavuşmuş olacak" şeklinde konuştu. 


HEDEFTE ARAPLAR VE RUSLAR 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek önderliğinde dünyanın dört bir yanındaki temaparklarda incelemeler yaptıklarını ifade eden Üçpınar, " Başkanımız Sayın Melih Gökçek ile birlikte 20 farklı ülkeyi gezdik. Almanya, Amerika, Fransa, Rusya, Malezya ve Çin gibi bu işte önde olan ülkelerdeki temaparkları inceledikten sonra dünyanın en büyüğünü Ankara'ya yapmaya karar verdik. Projenin tamamı Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki mimar ve mühendisler tarafından çizildi. Almanya'da yaptığımız ziyarette insanlar yaklaşık 2 saat roller coastera binmek için bekliyor. Çünkü bu işin tavan noktası roller coasterlar. Bizde Ankapark'a tam 16 adet roller coaster yerleştirdik. Buradaki roller coasterlar dünyanın sayılı roller costerlarından olacak. Bizim hedefimiz ise Rus ve Arap turistleri Ankara'ya çekebilmek. Biz bu projede o kadar iddialıyız ki ilerleyen yıllarda Ankara'ya 5 milyon turist gelmezse ben bu işi bırakırım"diye konuştu. 


METROYA TELEFERİK BAĞLANTISI 

Ankara Bulvarı'nın hemen kenarında yapılan Ankapark aynı zamanda metroya teleferik ile bağlanacak. Yenimahalle İstasyonu'ndan teleferiğe binecek olan turistler Ankapark'a hem kolay bir şekilde ulaşabilecek hem de Temapark ve Doğal Yaşam Parkı'nı havadan seyretme imkanı bulacak. Ayrıca park içerisinde yerleştirilen 5 kilometrelik raylarda 320 kişi kapasiteli Kara Tren ziyaretçileri park içerisindeki oyun alanlarına götürecek. Temapark'ın hemen giriş bölümünde oluşturulan 6 bin 800 araç kapasiteli otopark ise ziyaretçilerin park sorunu yaşamasının önüne geçecek. 


TÜRKİYE KARŞILAYACAK

Temapark'ta dikkat çeken bir diğer yapı ise parkın hemen giriş bölümüne yapılan ziyaretçileri karşılama alanı oluşturuyor. İçerisinde yüzlerce mağazanın ve idari binanın bulunduğu yapı Türkiye'nin her köşesinden izler taşıyor. Mevlana Türbesi, Ulu Cami, İshak Paşa Sarayı, Burmalı Minare, Çifte Minareli Medrese gibi tarihi yapılar birebir aynı boyutta yapılarak Türkiye'nin tanıtımı açısından da önemli bir yere sahip alacak. 


ANKARA'DA SAFARİ HEYECANI

Çalışmaların yakın bir zamanda başlayacağı Doğal Yaşam Parkı'nda ise Asya, Amerika, Avusturalya ve Afrika'daki insanların kültürü ve mimarisi bir bütün halinde oluşturulacak. Araştırmacılar içinde önemli bir yere sahip olacak doğal parkta ziyaretçiler safari heyecanı da yaşayacak. 


Sabah


Geri Dön