19 / 04 / 2024

Ankapark'ın yüzde 70'i bitti!

Ankapark'ın yüzde 70'i bitti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ankapark Projesi, İnanç ve Tarih Müzesi ile jeotermal turizm konusundaki çalışmalarımız Ankara ve Türkiye turizmine ciddi katkı sağlayacak" dedi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, istanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Bölümü öğrencileri ile Ankapark'taki Koordinasyon Merkezi'nde bir araya geldi. Ankapark'a ilişkin açıklamalarda bulunan Gökçek, "Ancak gören inanıyor. Bu konuda dünyanın en büyüğü. En büyük kapalı alan Rusya'da yapılıyor ve orada 15 bin metrekare. Bizimki ise 100 bin metrekare. Alan olarak da en büyüğü Ankapark. 


Ayrıca oyuncak sayısı bakımından da dünyada 60-80 arası olan sayı bizde bin 217. Ayrıca 70 ve 40 metrelik dinozorlarımız var. Orta kısımda da 209 metre genişliğinde ve 120 metre yüksekliğinde gösteri havuzu bulunuyor" diye konuştu. 


"Vergi yüksek" Projenin çıkış noktasını merak ettiğini dile getiren bir öğrenciye, "Turizmde hamle yapıp önce 5 milyonları, sonra 10 milyonları hedef aldık. Ankara'da turizmi geliştirmek için bazı projeler hazırladık. Bunlardan birincisi Ankapark, ikincisi inanç ve Tarih Müzesi, sonuncusu da jeotermal turizm" diyen Gökçek, bu başlıkların ayrıntılarını ise görüntüler eşliğinde şöyle açıkladı: "Burayı Ağustos ayına kadar yetiştirmeye çalışıyoruz. Yüzde 70'i bitti. Oyuncakların da aşağı yukarı yüzde 99'u geldi. Ücret konusunda da arkadaşlar dün Amerika'dan geldiler. Orada fiyatlar 79 dolar ile 141 dolar arasında değişiyor. Bizim ilk başta yapmak yüzde 70'i bitti" istediğimiz ücret 50 TL, yani 25 dolar. Önce millet bir görsün istiyoruz. Ancak, Türkiye'de böyle bir park olmadığı için konulan vergi yüksek. Vergiyi düşürme konusunu kabul ettirdik gibi. Biletleri de herkes internetten alabilecek. Niyetimiz işletmeciye vermek, ancak kesin değil. Yurtdışında uluslararası tecrübesi olan bir firmaya vermek istiyoruz. Çünkü eskiyen oyuncakların yenilenmesi, tamir edilmesi gerekiyor. 


Ancak 10 yıllığına kimse talip olmaz, bu yüzden en az 29 yıllığına vermek gerekiyor. Bunun için uğraşıyoruz. 


Çünkü biz belediye olarak işletsek burayı, memur zihniyeti olacağı için batar. Mesela, 'biz hasılattan yüzde şu kadar net alırız, gerisine karışmayız, ama sen şunları yapmak zorundasın' demek istiyoruz. Burada en önemli olan şey para kazanmak. Kazanamayan yer kapanıyor. Bizim böyle bir derdimiz yok. Belediye olarak  Ankara  ve turizm için yapıyoruz. En kötü 3 milyon kişi gelse yürütür kendini." inanç ve tarih turizmi Gökçek, "ikincisi inanç turizmini teşvik etmek maksadıyla Ankara'ya bir inanç müzesi, inanç merkezi dediğimiz bir yer yaptırıyoruz. 


Bunda da Üniversal Stüdyoları teknolojisini kullanacağız" diye konuştu. 

Turizmi teşvik edecek üçüncü çalışmalarının jeotermal su olduğunu söyleyen Gökçek, "Üçüncü turizmi teşvik edecek olan çalışmamız; Ankara'nın 14 ilçesinde jeotermal su var. Jeotermal turizmi Ankara'da teşvik etmek ve Türkiye'nin değil, dünyanın bir numarası yapmak istiyoruz. O konuda da 4 sene içerisinde çok mesafe alacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu. 


Milliyet Ankara


Geri Dön