23 / 04 / 2024

Ankara 100.Yıl Mahallesi'nde akaryakıt ve LPG istasyonu planı iptal edildi!

Ankara 100.Yıl Mahallesi'nde akaryakıt ve LPG istasyonu planı iptal edildi!

Gökçek'in gece yarısı baskınıyla inşaatına başladığı ODTÜ Yolu projesinin, otoyolun içinden geçtiği 100. Yıl Mahallesi'ne sıçrattığı kentsel rant alanlarının ilki, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ne yapılan itirazların ardından iptal edildi...



Gökçek'in gece yarısı baskınıyla inşaatına başladığı ODTÜ Yolu projesinin, otoyolun içinden geçtiği 100. Yıl Mahallesi'ne sıçrattığı kentsel rant alanlarının ilki,  Ankara  Büyükşehir Belediye Meclisi'ne yapılan itirazların ardından iptal edildi. 


Mahallede bulunan konut alanlan ve okullara 10 metre mesafede akaryakıt ve LPG istasyonu kurulmasına onay veren Belediye Meclisi karan, itiraz dilekçelerinin incelenmesinin ardından yine Belediye Meclisi tarafından iptal edildi. 


KONUT ALANINA 10 METRE

100. Yıl halkının yaşadığı konutlara 15 metre, yüzlerce öğrencinin öğrenim gördüğü iki farklı liseye ise 10 metre mesafede yer alması planlanan akaryakıt ve LPG istasyonuna ilişkin plan değişikliği karan, 30 Mayıs'ta kabul edilmişti. 29 Ağustos'ta askıya çıkan plan değişikliği kararına mahalleli, kitle örgütleri ve Çankaya Belediyesi itirazda bulundu.


Projenin kamu yararına değil, kişisel ranta hizmet ettiği, akaryakıt ve LPG istasyonu olarak plana işlenen bölgenin konutlara 15, bölgedeki okullara ise 10 metre mesafede olduğu, mahalleye 2 kilometre mesafede akaryakıt ve LPG istasyonlarının hizmet vermekte olduğuna ilişkin itirazlar Belediye Meclisi'ne iletildi. Askı süresi içinde yapılan itirazları 20 Kasım tarihindeki oturumda görüşen Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, itirazları haklı buldu ve 30 Mayıs tarihli nazım imar planı değişikliği karanın iptal etti. Böylelikle mahalleye yapılacak akaryakıt ve LPG istasyonu projesi rafa kalkmış oldu. 


Doğu Eroğlu/Birgün Gazetesi


Geri Dön