26 / 04 / 2024

Ankara Akıllı Şehirler Çalıştayı gerçekleştirildi!

Ankara Akıllı Şehirler Çalıştayı gerçekleştirildi!

Başkentimizin geleceğine ufuk çizmek ve Araştırma-Geliştirme (AR-GE) faaliyetlerinin geliştirilmesi hedefiyle “Akıllı Şehirler Çalıştayı” 15- 17 Aralık tarihlerinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca ilgili birimlerimizle beraber gerçekleştirildi.




Akıllı Şehirler konusunda uzman Avrupa’lı bir ekibin de sunumlarıyla toplum hayatımıza kolaylık sağlaması ve artan kentsel ihtiyaçlarımızın karşılanması için gerçekleştirilmesi planlanan projelerde; ulaşım, sağlık, enerji tüketimi ve acil durumlar gibi başlıklar ele alındı.


ASKİ, EGO, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, İtfaiye Dairesi, Sosyal Hizmetler Dairesi, Kent Estetiği Dairesi, Fen İşleri Dairesi, İmar ve Şehircilik Dairesi ile Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlıklarına teknolojinin vardığı son nokta ve akıllı şehir çözümleriyle ilgili bilgi verildi.

Mütalaada “Bilgi ve bilimin, teknolojinin, AR-GE faaliyetlerinin, ülkelere ve dünyaya istikamet çizdiği bir çağda Yerel yönetimlerin; bu gelişmenin tam merkezinde” yer aldığına vurgu yapılarak, geleceğe yönelik projelere odaklanılması ve bu bağlamda çözümler üretilmesi için gerekli adımlar atıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön